Gezi Parkı'dan sıcak dakikalar

Gezi Parkı'dan sıcak dakikalar
Taksim Meydanı'nda toplanan gruplara AKM önündeki polis saat 20.15 sıralarında müdahale etti. Binlerce kişinin bulunudğu meydan biranda gaz bulutu ile kaplandı....



Taksim Meydanı'nda toplanan gruplara AKM önündeki polis saat 20.15 sıralarında müdahale etti. Binlerce kişinin bulunudğu meydan biranda gaz bulutu ile kaplandı. Polisin Gezi Parkı'na yönelik operasyonu başladı.

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

21. 45 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, düzenlediği basın toplantısında, Gezi Parkı'ndakilere müdahale edilmeyeceğine ilişkin kendilerine söz verildiğini ancak akşam saatlerinde bölgeye başka bölgelerden büyük katılım olacağı haberleri aldıklarını, polisi zor duruma bırakacak adımlar atıldığını, polisle çatışmak üzere ısrarlı saldırılar üzerine harekete geçmek durumunda kaldığını açıkladı.

GEZİ PARKI İLE İLGİLİ SICAK GELİŞMELER

21.20 Gezi Parkı merdivenlerinden, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önündeki çevik kuvvet ekiplerine havai fişek atan bazı göstericilere müdahale edildi.

İlk müdahalenin ardından çevik kuvvet, AKM önüne çekildi. Bu sırada Gezi Parkı merdivenlerinden bazı göstericiler, çevik kuvvetin üzerine yoğun şekilde havai fişek atmaya başladı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri, bölgeye biber gazı ile müdahale etti.

Bu sırada TOMA'lar yeniden İstiklal Caddesi yönüne doğru geldi. İstiklal Caddesi önünde bekleyen göstericiler de polise havai fişek attı. Polis ekipleri de TOMA'lardan tazyikli su sıkarak ve biber gazıyla gruplara karşılık verdi.

Elmadağ ve Tarlabaşı tarafındaki gruplara da biber gazıyla müdahalede bulunulduğu görüldu.

Öte yandan Taksim Meydanı'nda hizmet veren bir GSM operatörünün mobil aracı da ateşe verildi.

Müdahalenin ardından dağılan göstericiler, ara sokaklardan tekrar Taksim Meydanı'na gelmeye başladı.

21.00 Çevik kuvvet ekipleri, Taksim Meydanı'nda ara sokaklara dağılan göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Polis, daha sonra tekrar Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önüne çekildi.

AKM yakınındaki Mete Kavşağı önünde bir grup eylemci ile burada görev yapan polisler arasında yaşanan tartışma sonucunda, müdahale başladı. Müdahalenin ardından göstericiler, özellikle İstiklal Caddesi, Sıraselviler ve Kazancı Yokuşu yönüne kaçmaya başladı. Gazdan etkilenen göstericiler, İstiklal Caddesi'nde ve diğer sokaklarda açık bulunan işyerlerine sığındı.

Göstericilerin, buralarda biber gazının etkisini giderebilmek için su ve hazırladıkları solüsyonu kullandıkları görüldü.

Çevik kuvvet, Taksim Meydanı'nda kurulu çadırları da dağıttı. Bu arada polis Gezi Parkı'na çıkan merdivenlerde toplanan bir gruba da biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Çevik kuvvet, Yayalaştırma Projesi'nin devam ettiği Talimhane tarafından da Gezi Parkı'na girmeye çalışıyor. Göstericiler, polise taş atarak karşılık veriyor.

Elmadağ ve Galatasaray Lisesi civarında da polis göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ediyor.

Gümüşsuyu'ndan gelen yol, emniyet güçleri ve TOMA'lar tarafından kapatılmış durumda. İstiklal Caddesi ve Sıraselviler Caddesi'nden de Taksim Meydanı'na girişlere izin verilmiyor. Kazancı Yokuşu'ndaki barikat da polis tarafından kaldırılıyor.

Meydanda yaralılara ilk müdahaleyi yapabilmek için çok sayıda ambulans bekletiliyor.

Alanda çok sayıda TOMA ve panzer de görev yapıyor.

Bu arada, Cumhuriyet Anıtı ve çevresinden çevik kuvvetin çekilmesinin ardından marjinal gruplar tarafından asılan bayrak ve flamalar da güvenlik güçleri tarafından kaldırıldı. Müdahalenin ardından TOMA ve çevik kuvvet tekrar AKM önündeki bölgeye geldi. Ambulanslar da The Marmara Oteli önüne geçti.

18. 40 Taksim, 15. gününe giren Gezi Parkı eylemlerinde en gergin günlerinden birini yaşıyor. 18.40 itibarıyla AKM önüne çekilen polis ile göstericiler arasında 20.20 sıralarında tansiyon yeniden yükseldi. Polis, Meydandaki göstericilere müdahale ediyor.

Polis, Meydana çıkan tüm yolları kapattı.

Taksim Meydanı'da atılan gaz bombalarından Gezi Parkı'nda bekleyişlerini sürdüren eylemcileri de etkiledi.

Polisin müdahalesinden kaçan bazı göstericiler ara sokaklara kaçtı.

5 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Taksim Meydanı ve çevresinde polis müdahalesinden etkilenen 5 kişi ambulanslarla Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne getirildi. 1 kişinin kafasından yaralandığı 4 kişinin ise biber gazına bağlı solunum yetmezliği yaşadığı görüldü. Ambulansla getirilen bir kişiye ise gaz maskesi takıldığı görüldü.

Elmadağ'da müdahale sürüyor

17.00 Elmadağ ve Dolapdere arasındaki barikatların iş makinesiyle kaldırılmak istenmesi üzerine göstericilerle polis arasında çatışmalar yaşandı. Polise taş ve demir bilyeyle saldıran göstericilerin, emniyet güçlerinin attığı biber gazlarını, içi suyla dolu çöp konteynerine atarak, etkisiz hale getirdiği görüldü.

Biber gazı kapsülünün başına gelmesiyle yaralanan bir kişi, eylemciler tarafından Divan Oteli yakınında göstericiler tarafından kurulan revirde tedavi altına alındı.

Atılan biber gazları Talimhane bölgesindeki otellerde kalan turistleri de etkiliyor.

Atatürk Kültür Merkezi önünde konuşlanan çevik kuvvet ekipleri, akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplanmaya başlayan göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Kalabalık, sloganlar atarak ara sokaklarına dağıldı.

Diğer taraftan Taksim Gezi Parkı ile ilgili eylemcilerden çok sayıda yaralı olduğu twitleri atılırken Gezi Parkı için çağrı mesajları atılıyor.

Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.