Gezi Parkı soruşturmasında şok gelişme

Gezi Parkı soruşturmasında şok gelişme
Taksim Gezi Parkı ve çevresinde yapılan izinsiz gösterilere ilişkin 39 kişi hakkında 9 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.Divan Oteli çevresi...


Taksim Gezi Parkı ve çevresinde yapılan izinsiz gösterilere ilişkin 39 kişi hakkında 9 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Divan Oteli çevresi ağırlıklı olmak üzere 16 Haziran?da yasa dışı gösteri yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 168 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 129 kişi hakkında takipsizlik kararı verirken 39 kişinin 9 yıla kadar hapsini talep etti.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede 39 şüpheli hakkında ?Toplu gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet etmek?, ?Kamu görevlisinin görevine yapmasını engellemek? ve ?Kamu malına zarar vermek? suçlarından 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

Başsavcılığa onay için gönderilen iddianamede ayrıca soruşturma kapsamında gözaltına alınan 129 şüpheli hakkında ise dava açılmasına yeterli delil bulunmaması nedeniyle takipsizlik kararı verildi.

ZAFER HALATÇI

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.