Genelkurmay, 'Güçlü Ordu Güçlü Türkiye' sloganına döndü..

Genelkurmay, 'Güçlü Ordu Güçlü Türkiye' sloganına döndü..
 Genelkurmay Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89. yılı sebebiyle afiş yayınladı. Afişte eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ...


 

Genelkurmay Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89. yılı sebebiyle afiş yayınladı. Afişte eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ döneminde kullanılan "Güçlü Ordu Güçlü Türkiye" sloganı kullanıldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı ise geçen yılki 2219'ncu kuruluş yıldönümü kutlamalarında 'Güçlü Türkiye-Güçlü Ordu' sloganını kullanmıştı.

Genelkurmay, "Güçlü Ordu Güçlü Türkiye" sloganını ilk kez 2009 yılındaki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda kullandı. Bu slogan uzun süre tartışma konusu oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye' sloganının tersten okunması gerektiğini belirterek "Türkiye güçlü olursa ordu güçlü olur. Güçlü ordular, güçlü olmayan sistemleri koruyamadı." demişti.

Genelkurmay ise "Güçlü Ordu' ve 'Güçlü Türkiye' kavramları tamamen birbirine bağlıdır. Güçsüz ordunun olması durumunda güçlü Türkiye'den söz edilemez. Aynı şekilde, güçsüz Türkiye'de de güçlü ordunun varlığı söz konusu olamaz" cevabı geldi. Dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da Zafer Haftası'nda yayınladığı mesajda, bu eleştiriler için "Güçlü ordunun güçlü Türkiye demek olduğunu ve Türkiye'nin üniter devlet yapısı konusunda TSK'nın taraf olduğu" cevabını vermişti.

Bu tartışmalar yaşanırken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2219'uncu kuruluş yılı münasebetiyle, 'Güçlü Ordu-Güçlü Türkiye' sloganı yerine hazırlanan 'Güçlü Türkiye-Güçlü Ordu' afişi, Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlandı. Genelkurmay'ın yeni sloganı kamuoyu tarafından büyük beğeni topladı. İnternet sitelerindeki habere yorum yazan vatandaşlar, sloganın doğrusunun bu olduğunu ve değişiklikle ilgili memnuniyetlerini ifade etti. Ancak hem Genelkurmay'ın sitesinde hem Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın sitesinde yayınlanan yeni sloganlı afişler kaldırıldı. Afişlerin kaldırılışıyla ilgili Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri'nden herhangi bir açıklama yapılmadı.

İddialara göre, afişlerin kaldırılmasının nedeni teknik bir hata. Aslında Genelkurmay, yine 'Güçlü Ordu Güçlü Türkiye' sloganını kullanacaktı. Fakat teknik bir hatadan dolayı 'Güçlü Türkiye Güçlü Ordu' sloganı yer aldı. Bu durumun kamuoyuna yansımasıyla birlikte Genelkurmay afişleri siteden kaldırdı.

YANLIŞ SLOGAN TAYİN ÇIKARTTI

'Güçlü Ordu Güçlü Türkiye' sloganı yerne 'Güçlü Türkiye Güçlü Ordu' olarak afişi basan 4 personelin tayini çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri Foto Film Merkezi Komutanı Muhabere Albay Tayfun Çayağzı'nın da arasında bulunduğu 4 personel tayin dönemleri gelmemesine karşın buradaki görevlerinden alınarak başka yerlere atandı. Bu 4 kişi hakkında idari tahkikat yapıldığı da belirtildi.

Başbuğ, tartışmalar için "Genelkurmay Başkanlığı dönemim için konuşuyorum. İlk görevi aldığım gün 27 Ağustos. O günden bugüne kadar ne söylediysem, ne yaptıysam arkasındayım, kelimesi, virgülüyle. Veremeyeceğim hiçbir hesap da yok. Kimse beni başkalarıyla karıştırmasın. Dün bunu söylüyor, bugün bunu söylüyor... kesinlikle, dün ne söylediysem bugün aynen arkasındayım. Bazen üzülüyorum, efendim biz bu sloganı geçen sene kullandık. 30 Ağustos 'Güçlü Ordu Güçlü Türkiye'. Bunu benim değiştirebileceğimi düşünenler, düşünebilenler, hayal edebilenler ne beni tanıyor, ne Silahlı Kuvvetleri'ni tanıyor. Öyle bir şey söz konusu değil. Onu da söylemiş olayım. Ha ben tekrar şunu diyorum, ben bu görevde ne söylediysem, ne yaptıysam hepsinin arkasındayım." açıklaması yapmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.