Gazzeli refakatçilere "hoşgeldiniz" kartı

Gazzeli refakatçilere "hoşgeldiniz" kartı
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralananlardan Türkiye'ye getirilenlerin refakatçilerine,  "hoşgeldiniz" kartları veriliyor ANKARA...


İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralananlardan Türkiye'ye getirilenlerin refakatçilerine,  "hoşgeldiniz" kartları veriliyor

 

ANKARA (AA) - İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralananlardan Türkiye'ye getirilenlerin refakatçilerine, üzerinde yardım talebinde bulunabilecekleri kişi ve kurumların telefon numaralarının bulunduğu "hoşgeldiniz" kartları veriliyor.

 

Arapça ve Türkçe hazırlanan kartlarda, "Sevgili kardeşim, ülkemize hoşgeldiniz. Bizler acılarınızı paylaşıyor ve yaralarınızı sarmak istiyoruz" ifadesi yer alıyor.

 

Gazzeli yaralıların Türkiye'de hiçbir sorun yaşamaması, problemlerinin anında çözülmesi için üzerinde TİKA, AFAD, Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığının logolarının bulunduğu Türkçe ve Arapça "hoşgeldin" kartları hazırlandı.

 

"Sevgili kardeşim, ülkemize hoşgeldiniz" diye başlayan ve "Bizler acılarınızı paylaşıyor ve yaralarınızı sarmak istiyoruz" ifadesine yer verilen kartlarda, refakatçilerin destek ve bilgi  için Filistin Büyükelçiliğinin yanı sıra Sağlık Bakanlığının yetkilileri ile kurumlarının telefon numaralarını arayabilecekleri belirtildi.

 

-6 ilde misafir edilmeleri planlanıyor

 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralananlardan Türkiye'ye getirileceklerin Ankara'nın yanı sıra Adana, İzmir, Mersin, Trabzon ve Afyonkarahisar'daki hastanelerde tedavi edilmeleri planlanıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.