Gazze'de ölü sayısı 306

Gazze'de ölü sayısı 306
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ölen Filistinliler'in sayısı 306'ya yükseldi.  GAZZE (AA) - İsrail'in,...


İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ölen Filistinliler'in sayısı 306'ya yükseldi.

 

 

GAZZE (AA) - İsrail'in, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda 9 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.

 

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin farklı bölgelerine gece düzenlediği saldırılarda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

 

Kudra, Gazze'nin ortasına açılan topçu ateşinde 1, kuzeyine düzenlenen hava saldırısında 1, güneydeki Han Yunus kentine düzenlenen hava saldırısında 7 olmak üzere 9 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

 

BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 306'ya, yaralananların ise 2 bin 250'ye yükseldiğini belirten Kudra, "İsrail'in Gazze'ye havadan, karadan ve denizden sürdürdüğü saldırılarda 74'ü çocuk, 26'sı kadın olmak üzere 306 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 250 kişi de yaralandı" dedi.

 

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara saldırısına başlamıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.