Gazze'de ölü sayısı 1904'e yükseldi

Gazze'de ölü sayısı 1904'e yükseldi
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının bin 904'e yükseldiği bildirildi.GAZZE (AA) - İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında...

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının bin 904'e yükseldiği bildirildi.


GAZZE (AA) - İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının bin 904'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin merkezindeki El-Megazi Mülteci Kampı'nda bir motosikleti hedef alması sonucu 56 yaşındaki Abdulhakim Musaddır ile 19 yaşındaki oğlu Mesad'ın hayatını kaybettiğini söyledi.

İsrail'in bombaladığı İzzeddin el-Kassam Camisi'nin enkazı altından çıkarılan Filistinli cenazelerin kimlik tespitinin yapıldığını belirten Kudra, Muaz Ebu Zeyd isimli Filistinlinin 37, Nidal Bidran'ın 34, Tarık Cadallah'ın ise 25 yaşında olduklarını ifade etti.

Kudra hayatını kaybeden son Filistinlilerle İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının bin 904'e yükseldiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı (AA) İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de gün geçtikçe ağırlaşan bilançoyu resmi verilerle ortaya koyan "www.gazasurvey.com" adıyla yayınlanan internet sitesinde saldırılarda hayatını kaybeden Gazzelilerin sayısını yetişkin erkek ve kadın, çocuk kategorilerinde yayınlıyor. Sitede ayrıca hayatını kaybedenlerden adları tespit edilebilenlerin tam listesi, vurulan ve tamamen yıkılan ev, cami, okul ve sağlık merkezlerinin sayıları da güncellenerek Dünya kamuoyu ile paylaşılıyor.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz'da karadan saldırıya geçmişti. Yaklaşık bir ay süren saldırılardan sonra geçen Salı TSİ 08.00'de, İsrail ordusu kara birliklerini Gazze'den çektiğini açıklamış, 72 saatlik ateşkes dün saat 08.00'de sona ermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.