Gazetecilere göre Hakan Şükür'ün istifası

Gazetecilere göre Hakan Şükür'ün istifası
Gazeteciler, milletvekili Hakan Şükür'ün Ak Parti'den istifa açıklamasını masaya yatırdı. Gazeteci Avni Özgürel'e göre istifa metni 'küllenmeye yüz...


Gazeteciler, milletvekili Hakan Şükür'ün Ak Parti'den istifa açıklamasını masaya yatırdı. Gazeteci Avni Özgürel'e göre istifa metni 'küllenmeye yüz tutan gerilimin altını üfleyen bir metin.'

AVNİ ÖZGÜREL: KÜLLENEN GERİLİMİN ALTI ÜFLENİYOR

A Haber'de Sevilay Yükselir'in sunduğu Yüzde Yüz Siyaset programında milletvekili Hakan Şükür'ün Ak Parti'den istifa açıklaması masaya yatırıldı. İşte program katılımcılarının değerlendirmeleri:

SALİH TUNA: SPOR YORUMCULUĞU NEDENİYLE İSTİFA ETSE ANLAYABİLİRDİM

"İstifasından ziyade açıklamasının değerlendirilmesini istiyorum. Bir yayıncı kuruluşta spor programlarına çıkıyor, maçları değerlendirmiyor, pozisyonları ve hakem hatalarını değerlendiriyor. Türkiye'de futbol taraftarlığı fanatik. Bir siyasi kimliği de var .Kimi pozisyonlarda yapmış olduğu değerlendirme siyasi partisiyle ilişkilendiriliyor. O dönemde diyebilirdi örneğin "ben istifa ediyorum partime bu konuda sıkıntı gelmemesi için" diyebilirdi. Pek çok insan bunu eleştirmişti, şık değil denmişti.

Dersahne konusunda yoğun tartışma yapıldı en son Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın açıklaması yapıldı. Bu açıklamadan önce istifa etmiş olsa, tartışmanın harareti içinde istifa ettik derdik. Bu daha ölçülmüş biçilmiş bir karar mı yoksa başka kararların habercisi mi. Dershaneler konusunda o yoğun tartışma suhulete kavuşmuştu Bülent Arınç'ın açıklamasıyla. Hüseyin Gülerce Zaman gazetesinde "dualarımız şükür kabul oldu" değerlendirmesi yapmıştı. Birisi size birşey saplıyor siz aradan baya zaman geçtikten sonra Ah diyorsunuz, yani zamanlamada bir sorun var. "

ORAL ÇALIŞLAR: İSTİFANIN DUYGUSAL DEĞİL STRATEJİK SAİKLE VERİLDİĞİ ANLAŞILIYOR

İstifanın kişisel olduğuna inanmıyorum, bana düşünülüp taşınılmış gibi geliyor. Kavga yatışırken dikkat çeken bir ismin iki safyalık metin yazıp istifa etmesi, kavganın, tartışmanın ortaya yeni taşlar sürülerek devam edeceği konusunda bize fikir veriyor. Bu bir strateji olabilir, Hakan Şükür'ü istifasını isteyen strateji vardır, ikincisi duygusal sebepler olabilir. Bakınca bana birinci ihtimal daha baskın geliyor. Şükür'ün taraf ve tavır alma noktasına bakınca strateji olma ihtimalini yüksek görüyorum, karşı tarafın strateji kurarak yeni hamleler yapmaya niyetlendiğini görüyorum. diyor ki "biz bu kavgada henüz son sözü söylemedik, elimizde kuvvetli kozlardan biri vardır, onu piyasaya sürüyoruz "gibi bir mesaj veriliyor benim kavrayışıma göre.

AVNİ ÖZGÜREL: KÜLLENEN GERİLİMİN ALTI ÜFLENİYOR

Daha önce ben bilmem büyüklerim bilir açıklamasını yapmıştı. O noktalarda böylesi cevap veren birinin, kendini rencide edilmiş hissettiyse istifa ediyorum dese kafiydi. Zannediyorum danışmanlarından yardım aldığını düşünebiliriz. ancak şu da var Ak Parti bünyesinde hükümetin dershanelerle ilgili politikasına itiraz eden sadece iki kişi değil, başkaları da var ama Hakan Şükür en azından kendi 20 yıldır tanıdığım bir insanın yanındayım diyor. Kendi açısından tutarlılığını teslim etmek lazım. Hoca Efendi'ye bağlılığını ifade ediyor ve nihai tercihte, siyasetten önce oradayım, diyor. Aynı tutarlılık belki yaklaşan seçimler dolayısıyla başkalarında gördüğümüzü söyleyemem diğer taraftan gecikmiş bir çıkış olmuş. Acaba küllenmeye yüz tutan gerilimin altını üfleyen bir metin bu.

SEVİLAY YÜKSELİR

Neredeyse iki sayfa açıklama yapmış. Çok sert ve dolu dolu bir açıklama. Hakan Şükür üç sene boyunca bütün konuşmadıklarını sanki biriktirmiş, bu açıklamayla sanki tüm içini dökmüş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.