Gazeteciler 'Herşey'i konuştu

Gazeteciler 'Herşey'i konuştu
Radyo Başkent(91.6), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü?ne özel program hazırladı.Gazeteciler 'Herşey'i konuştuRadyo Başkent, Çalışan Gazeteciler Günü'ne...


Radyo Başkent(91.6), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü?ne özel program hazırladı.

Gazeteciler 'Herşey'i konuştu

Radyo Başkent, Çalışan Gazeteciler Günü'ne özel bir program hazırladı. ?Herşey? adlı programın yapımcısı ve sunucusu Kanal B Televizyonu Adana Temsilcisi Sema Erdoğan, çalışan gazetecileri konuk etti.

Çalışan gazeteciler M.Ömer Üney, Yusuf Baştuğ, Murat Kibritoğlu, Soner Kan ve Çilem Anıtkan'la uzun süren bir röportaj gerçekleştiren Sema Erdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne özel sorular yöneltti.

Gazeteci Emel Gül'ün de telefon bağlantısıyla yayına katıldığı ?Herşey? programında gazetecilik mesleğine dair herşey konuşuldu.

İlk sözü alan Yeni Adana Gazetesi muhabiri ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Genel Sekreteri M.Ömer Üney, yerel basının içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdi. Çalışan gazetecilerin sorunlarına değinen Üney, yerel basının desteklenmediğini aksine gazetecilerin kazanılmışhaklarının ellerinden alındığını söyledi. Her önüne gelenin gazeteci olabildiği günümüzde meslek örgütlerinin yaptırım gücünün yok denecek kadar sınırlıkaldığını ifade eden Üney, Avrupa Birliği uyum yasaları sürecinde yerel basının öneminin daha çok ortaya çıkacağını, yaygın medyanın da yerel unsurlardan beslendiğine dikkat çekti.

DHA Muhabiri Murat Kibritoğlu, mesleğe başladığıyıllarda yaşadığı tüm olumsuzluklara karşın mesleği asla bırakmayı düşünmediğini aksine ne yapabilirimin peşine düştüğünü söyledi. Metin Göktepe?nin ölümünün ardından özellikle annesinin kendi adına büyük kaygılar taşıdığını kaydeden Kibritoğlu, gazeteciliğin çok stresli bir meslek olduğunu,çoğu basın mensubunun sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğini belirtti.

İlk gençlik döneminde şiire duyduğu ilginin bu mesleğe girişinde en büyük etken olduğunu belirten DHA Muhabiri Yusuf Baştuğ, ağır çalışma koşullarına karşın gazetecilerin haklarını almadıklarını kaydetti ve halka çağrıda bulundu.?Haber alma hakkınızı bizim büyük özverili çalışmalarımız karşılığında alıyorsunuz. Sıcacık odalarınızda bir dakikalık haberde her şeyi öğrenirken biz çalışıyoruz.Halk gazetecilerin yanında olmalı.?

Gazeteciliğe on beş yıl önce saygın bir meslek olduğu için ilgi duyup başladığını belirten Soner Kan ise günümüzde mesleğin saygınlığını yitirdiğine dikkat çekti.Gazetecilerin istediği haberi yapamadığını,yapsa bile bağlı oldukları kurumlar tarafından sansüre uğratıldığını da belirten Kan, en Türkiye?de özgür gazetecilik yapılmasının çok zor olduğunu söyledi.

Her sektörde olduğu gibi basın sektöründe de kadın olmanın çok zor olduğunu belirten Emel Gül ise mesleğe başladığı günden itibaren erkek meslektaşları ile her koşulda çalıştığını belirtti. Gül, aynıinsanın evde de sorumluluklarının olduğu ve bunların da üstesinden gelmeye çalıştığı unutulmamalı,dedi.Kadın gazetecilerin sayısının artmasını isteyen Gül,karar verici mevkilerde de kadınları görmek istiyoruz,dedi.

Toplumda kadın gazeteci algısından rahatsız olduğunu kaydeden genç muhabir Çilem Anıtkan? bir kadın gazeteci bir haberi başarıyorsa hemen dişiliğinden sözediliyor ve bu beni çok rahatsız ediyor? dedi.

Anıtkan,sahada çalışan kadın gazetecilere ayrım yapılmadığını ve erkeklerle eşit koşullarda çalışıp başardıklarını da söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.