Galatasaray "beklenenin altında"

Galatasaray "beklenenin altında"
Sarı-kırmızılı ekip, 2014 yılı içinde dört farklı kulvarda 53 resmi maça çıktı, 27 galibiyet alıp, 13'er kez berabere kaldı ve yenildi.İSTANBUL...

Sarı-kırmızılı ekip, 2014 yılı içinde dört farklı kulvarda 53 resmi maça çıktı, 27 galibiyet alıp, 13'er kez berabere kaldı ve yenildi.

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Futbol Takımı, önemli başarılar kazandığı 2012 ve 2013 yıllarının aksine, 2014 yılında beklentilerin altında bir performans ortaya koydu.

Sarı-kırmızılı ekip, 2014 yılında mücadele verdiği Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa ve UEFA Şampiyonlar Ligi organizasyonlarında 53 resmi karşılaşma oynadı.

Bu dört kulvarda çıktığı 53 maçın 27'sinde sahadan galip ayrılan Galatasaray, 13 kez berabere kalıp, 13 kez de yenilgi yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip, rakip filelere gönderdiği 94 gole karşılık, kalesinde 65 gole engel olamadı.

-Sadece Ziraat Türkiye Kupası

Galatasaray, 2014 yılı içinde elde ettiği tek kupayı, Ziraat Türkiye Kupası'nda kazandı.

Geride kalan sezonun Ziraat Türkiye Kupası finalinde Eskişehirspor'la rakip olan sarı-kırmızılılar, müsabakayı Wesley Sneijder'in tek golüyle 1-0 kazanarak, kupayı müzesine götüren taraf oldu.

Bu sezon da kupada başarılı bir performans ortaya koyan Galatasaray, grup etabındaki 3 maçını da kazanmayı bildi.

-Ligde ve TFF Süper Kupa'da ezeli rakibini geçemedi

"Cim Bom", son iki sezonun Spor Toto Süper Lig şampiyonu ve TFF Süper Kupa galibi olarak girdiği yılda, iki kulvarda da ezeli rakibi Fenerbahçe'nin gerisinde kaldı.

Ligde 2013-2014 sezonunu 74 puanla şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'nin ardında 65 puanla ikinci olan Galatasaray, ezeli rakibiyle karşı karşıya geldiği TFF Süper Kupa karşılaşmasından da boynu bükük ayrıldı.

Normal süresi ve uzatmaları golsüz eşitlikle tamamlanan maçı, penaltılarda 3-2 yitiren sarı-kırmızılı takım, kupayı da Fenerbahçe'ye kaptırdı.

-"Devler Ligi"nde galibiyetsiz yıl

Galatasaray, Avrupa futbolunun en önemli kulüp organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2014 yılını galibiyet alamadan kapadı.

Bu yıl içinde Şampiyonlar Ligi kulvarında 8 maç yapan "Cim Bom", 2 kez berabere kalırken, 6 maçından ise yenilgiyle ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, rakip filelere gönderdiği 5 gole karşılık, ağlarında 22 golü engelleyemedi.

"Devler Ligi"nde 2014 yılının ilk maçlarını, 2013 yılında mücadele verilen B Grubu'nu ikinci sırada tamamlanmasının ardından, ikinci turda Chelsea'ye karşı oynayan "Cim Bom", İstanbul'da 1-1 berabere biten maçın rövanşını deplasmanda 2-0 kaybederek elendi.

Yeni sezonda Fenerbahçe'nin cezalı olması nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına yine doğrudan katılan Galatasaray, mücadele ettiği D Grubu'nda tarihinin en kötü istatistiklerini elde etti. Çıktığı 6 maçtan sadece birinde beraberlik alan Galatasaray, 5 maçlık yenilgi serisi, kalesinde gördüğü 19 gol ve topladığı 1 puanla tarihinin en kötü rekorlarına imza attı.

-Galatasaray'ın 2014 yılı maçları

Sarı-kırmızılı futbol takımının 2014'te mücadele verdiği kulvarlardaki maç performansları şöyle oldu:

Organizasyon

Maç

G

B

M

A

Y

Süper Lig

32

19

7

6

55

33

Türkiye Kupası

12

8

3

1

34

10

TFF Süper Kupa

1

-

1

-

-

-

Şampiyonlar Ligi

8

-

2

6

5

22

TOPLAM

53

27

13

13

94

65

-Üç teknik adam çalıştı

Galatasaray Futbol Takımı, 2014 yılında 3 farklı teknik adam yönetiminde maçlarına çıktı.

Geride kalan sezonun henüz ilk haftalarında Fatih Terim'le yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen İtalyan teknik adam Roberto Mancini, 2014 yılına sarı-kırmızılı ekibin başında girerken, sezonun tamamlanmasının ardından görevine devam etmeme kararı aldı. Mancini idaresinde sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura çıkıp, Ziraat Türkiye Kupası'nı kaldırdı.

Mancini'nin ardından yine bir İtalyan Cesare Prandelli takımın başına getirildi. İtalya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda kötü bir performans ortaya koyan Prandelli'nin sarı-kırmızılı ekibin başındaki dönemi de "hayal kırıklığıyla" sonuçlandı.

Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor'a karşı alınan 3-0'lık ve Şampiyonlar Ligi' D Grubu'nun 5. haftasında Anderlecht'e karşı alınan 2-0'lık yenilgilerin ardından Prandelli ile yollar ayrıldı ve yerine genç teknik adam Hamza Hamzaoğlu getirildi.

-Başkanlık koltuğu el değiştirdi

Galatasaray'da 3,5 yıllık Ünal Aysal dönemi, 2014 yılı içinde sona erdi.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanlığına 2011 yılında seçilen ve sportif açıdan oldukça başarılı bir performans ortaya koyan Aysal, ikinci kez gittiği olağanüstü genel kurulda bu kez aday olmadı.

Kulübün iki tecrübeli ismi Alp Yalman ile Duygun Yarsuvat'ın başkanlık yarışında, üyelerin çoğunluk tercihi Yarsuvat oldu ve Aysal'ın ardından başkanlık koltuğuna oturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.