G8'den flaş Suriye kararı

G8'den flaş Suriye kararı
G8 zirvesine katılan ülkeler Suriye konusunda uzlaşma sağladı.G8 zirvesine katılan liderlerin, Suriye'deki krizin müzakereler ve barışçıl bir şekilde...


G8 zirvesine katılan ülkeler Suriye konusunda uzlaşma sağladı.

G8 zirvesine katılan liderlerin, Suriye'deki krizin müzakereler ve barışçıl bir şekilde sonlandırılması konusunda uzlaşma sağladığı belirtildi.

G8 zirvesine katılan liderler adına yapılan açıklamada, "Suriye'deki krizin müzakereler ve barışçıl bir şekilde sonlandırılması konusunda uzlaşma sağlanmıştır" denildi.

G8 Zirvesi sonuç bildirisi açıklandı

Kuzey İrlanda'da 2 gündür süren G-8 zirvesinin ardından açıklanan sonuç bildirisinde, ülkelerin vergi kaçakçılığının engellenmesi konusunda birlikte çalışmaları istendi.

Dünyanın en zengin 8 ülkesinin liderileri, yayınladıkları sonuç bildirisinde, ülkelerin, çok uluslu şirketlerin kendi ülkelerine vergi ödemekten kaçınmalarına imkan veren açıklarının ortadan kaldırılması için birlikte çalışılmasının zorunlu olduğu vurgulandı. Liderler, dünya ülkelerinin, "vergi kaçakçılığı belasıyla savaşmak için" yönetimlerin otomatik olarak bilgi paylaşımına gitmeleri ve şirketlerin, " vergi ödemekten kaçınmak amacıyla karlarını çeşitli ülkelerin sınırları arasında kaydırmalarını" zorlaştırmaları gerektiğini belirtti.

Bildiride, G8 planlarının, bu yıl içinde yapılacak G20 zirvesinde olgunlaştırılacak bir bölümünün, çok uluslu şirketlere, faaliyet gösterdikleri her ülkeye ne kadar vergi ödediklerine ilişkin bildirimde bulunma yükümlülüğü getirilmesini içerdiği kaydedildi.

G8 girişiminin hazırladığı sonuç bildirisinin, yabancı şirketlerin karlarını vergi dostu ülkelere aktarma becerisine duyulan geniş çaplı öfkeyi yansıttığı görüldü.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.