'Füze avcısı'na önemli görev

'Füze avcısı'na önemli görev
 AA ekibi, Türkiye ve ABD tarafından Akdeniz'de düzenlenen Doğu Akdeniz-2015 Davet Tatbikatı'ın en önemli unsurlarından USS Donald Cook destroyerini...

 

AA ekibi, Türkiye ve ABD tarafından Akdeniz'de düzenlenen Doğu Akdeniz-2015 Davet Tatbikatı'ın en önemli unsurlarından USS Donald Cook destroyerini görüntüledi.

 

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı ekibi, Doğu Akdeniz - 2015 Davet Tatbikatı kapsamında Türkiye'ye gelerek Antalya'ya demirleyen USS Donald Cook destroyerini görüntüledi.

 

Türkiye ve ABD tarafından orta ve doğu Akdeniz'de gerçekleştirilen Doğu Akdeniz-2015 Davet Tatbikatı ayrı bir önem taşıyor. Akdeniz'in doğusundan gelebilecek olası tehditlere karşı Türkiye'de dahil, NATO ülkelerinin savunmasına katkı sağlamakla görevlendirilen ve tatbikatın en önemli unsurlarından olan USS Donald Cook destroyeri, balistik füze kalkanı ve taşıdığı Tomahawk füzeleriyle ABD'nin en önemli gemilerinden biri olarak dikkati çekiyor.

 

ABD'nin destroyer filosunun en önemli gemilerinden olan 154 metre uzunluğundaki gemi, 56 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Gemiyi diğer savaş gemilerinden ayıran en önemli özelliğini ise balistik füze kalkanı "Aegis" sistemi oluşturuyor. Destroyer, köprü üzeri bölgesine monteli çok gelişmiş radarı da kapsayan sistem sayesinde füze saldırıları da dahil olmak üzere birçok saldırıya karşı "kalkan" özelliği taşıyor.

 

USS Donald Cook İkinci Kaptanı Binbaşı Tim Moore, yaptığı açıklamada, "Doğu Akdeniz'de her zaman bir destroyer bulunacak. Bu gemilerden biri her zaman bölgede barış ve istikrarın korunması için görev yapıyor olacak" dedi.

 

Moore, "geminin G20 zirvesi için Antalya'ya gelecek ABD Başkanı Barack Obama'yı koruyacağına, Obama'nın geceyi gemide geçireceğine" yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine, "Bizim şu anki operasyonumuz tatbikata katılmak" karşılığını verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.