FLAŞ!.. Taksim'de patlama: Yaralılar var!

FLAŞ!.. Taksim'de patlama: Yaralılar var!
 Taksim Kazancı Yokuşu'nda patlama oldu, ilk belirlemelere göre 3'ü ağır 10 kişi yaralandı.Taksim'de doğalgaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği...


 

Taksim Kazancı Yokuşu'nda patlama oldu, ilk belirlemelere göre 3'ü ağır 10 kişi yaralandı.

Taksim'de doğalgaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği belirtilen patlamada ilk belirlemelere göre 3'ü ağır 10 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kazancı Yokuşu'nda bir binada doğalgaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği belirtilen bir patlama meydana geldi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri ile ambulanslar sevk edildi. Olayda yaralanan bazı kişiler, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılırken, bazılarına da olay yerinde müdahale ediliyor. Bölgede güvenlik önlemi alan polisin, çalışmaları sürüyor.

Patlamanın meydana geldiği binada ve çevredeki binalarda hasar oluştu.

EVLERİNE KOŞTULAR

Kazancı Yokuşu'nda oturanlar kötü haberi alır almaz evlerine koştu. Ancak yetkililer Cihangir Mahalesi'ne girişlere izin vermiyor. Bu nedenle küçük gerginlikler yaşanıyor. Evlerinde bulunan vatandaşlar gerekli kontrollerin yapılması için tedbir amaçlı olara dışarı çıkartılıyor.

OTOMOBİLİ YAN ÇEVİRDİ

Patlamanın şiddetiyle sokaktaki bazı binaların camları kırıldı. Sokakta bulunan bir otomobilin de yan döndüğü görüldü.

Çevredeki vatandaşlar, alevlere yangın söndürme tüpüyle müdahale etti. Alevler kısa sürede söndürüldü.

Öte yandan, bölgeye gelen polis helikopteri, olayı havadan takip etti.

İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİ

Yakınlarından haber almak isteyen çok sayıda kişi bölgeye geldi. Ekipler, ikinci patlamaya karşı önlemler aldı.

Basın mensupları ve vatandaşlar emniyet şeridinin dışına alındı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldiğini belirterek, "İlk belirlemeler doğalgaz veya tüpgazdan kaynaklandığı yönünde" dedi.

Vali Mutlu, Kazancı Yokuşu'nda bir binada meydana gelen patlamaya ilişkin twitter hesabından açıklama yaptı.

Mutlu, twitter mesajında, "Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. İlk belirlemeler doğalgaz veya tüpgazdan kaynaklandığı yönünde" ifadesini kullandı.

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI DEMİRCAN: HERHANGİ BİR TERÖR OLAYINA BAĞLI PATLAMA DEĞİL

Taksim Kazancı Yokuşunda bir binada meydana gelen patlamanın ardından olay yerine gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, açıklama yaptı.

Basın mensuplarına "Bir patlama daha olabilirmiş arkadaşlar onun için uzak duralım" diyerek patlamanın olduğu noktadan uzak bir yere geçen Demircan, açıklamalarına burada devam etti.

Demircan, şöyle konuştu:

"Yukarıdaki durum... Bir tane dükkanda, muhtemelen bir sanat galerisinde doğalgaz sıkışması sonucu ortaya çıkan bir patlama olarak önümüzde duruyor. Herhangi bir terör olayına bağlı patlama değil. Ana binada çerçeveler inmiş durumda. Yanda yaklaşık 6 veya 7 binanın çerçevelerinde hasar var. Şu ana kadar bize gelen bilgiler göre 4 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İnşallah burada da bizi üzecek bir netice gelmez. Hepimize geçmiş olsun. İtfaiyenin tahminklerine göre gaz sıkışması var. Gaz sıkışması oluyor içeride. Dükkanın içerisinde. Patlama ordan kaynaklanıyor. Yoldan geçelerden yaralananlar var. Sokaktada gaz kokusu var farkındaysanız."

EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK: 4 YARALININ HAYATİ TEHLİKESİ YOK

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da olay yerine geldi. 4 yaralının olduğunu ifade eden Altınok, "Hayati tehlikeleri bulunmuyor" dedi.

 Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.