"Filmlere konu olacak nitelikte"

"Filmlere konu olacak nitelikte"
Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklama yaptı.Almanya'da 8 Türk'ün hayatını kaybettiği olayla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent...


Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklama yaptı.

Almanya'da 8 Türk'ün hayatını kaybettiği olayla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin soruşturma sürecinin sonuna kadar olayın takipçisi olacağını söyledi.

Bülent Arınç, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamayla ilgili yürütülen operasyonları, "Filmlere konu olacak nitelikte" sözleriyle değerlendirdi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalar Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi.

Arınç'ın öncelikli gündem maddesi, 8 Türk'ün hayatını kaybettiği Almanya'daki yangındı.

Bülent Arınç, ?Bu olayla ilgili olarak bütün ihtimalleri de dikkate alan bir süreç takip ediliyor. Şüphesiz yangının çıkış sebebi üzerinde farklı iddialar da olabilir. Bir teknik arıza olabileceği gibi bir maksatla yapılmış başka acı olayla da karşı karşıya gelinebilir. Şüphesiz böyle bir yangın olayı olduğunda geçmişte yaşanan acı olayları hatırlamamak ve o olaylarla bağlantı kurmamak mümkün olmuyor. Türkiye olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı tekrar ifade etmek istiyorum" dedi.

Alıkonulan kamu görevlileri

Bülent Arınç'ın gündeminde terör örgütü tarafından alıkonulan 10 kamu görevlisi de vardı.

Bülent Arınç, ?Bu bir propaganda aracı olarak kullanılmaması ve bölücü örgüt tarafından da istismar edilmemesi dikkate alınarak bir program dahilinde inşallah bu arkadaşlarımız kucaklamış olacağız. Salı akşam saatlerinde veya yetişmezse Çarşamba günü sabah saatlerine sarkabilecek bir gelişmedir" diye konuştu.

"Filmlere konu olacak nitelikte"

Bülent Arınç, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamayla ilgili yürütülen operasyonlara da değindi.

Arınç, olayın aydınlatılma şekli için ilginç bir benzetme kullandı.

Arınç, ?Hem İçişleri Bakanlığımızı hem de bu olayın aydınlatılmasında fevkalade iyi ve başarılı bir çalışma yapan emniyet güçlerimiz ve güvenlik birimlerimizi kutlamak istiyorum. Olay iddianameye bağlandığında ve yargı süreci bittikten sonra belki filmlere konu olabilecek çok önemli operasyonlarla bu sonuca varılmıştır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.