"Film" Koptu!

"Film" Koptu!
İslam'a hakaret içeren filme büyük öfke.Göstericiler ABD elçiliklerine saldırdıİslam karşıtı filme yönelik tepkiler büyüyor. Başta İslam dünyası...



İslam'a hakaret içeren filme büyük öfke.Göstericiler ABD elçiliklerine saldırdı

İslam karşıtı filme yönelik tepkiler büyüyor. Başta İslam dünyası olmak üzere birçok ülkede Hazreti Muhammed'e yapılan hakaret protesto ediliyor.

Protesto gösterileri başta Mısır, Tunus, Yemen ve Libya olmak üzere birçok ülkenin Amerikan büyükelçilikleri önünde sürüyor.

Mısır

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Amerikan büyükelçiliği binası sabah saatlerinde yine yüzlerce protestocunun saldırısına uğradı.

Büyükelçilik araçlarını yakan ve kendilerine taş ve sopalarla saldıran göstericilere polisin tepkisi çok sert oldu. Gösterilerin başladığı günden bu yana 220'den fazla kişinin yaralandı, 40 kişi de gözaltına alındı.

Tunus

Tunus'ta göstericiler duvarları aşarak ABD büyükelçiliğinin içine girdi . Büyükelçiliğin camlarını kıran göstericiler, bahçedeki ağaçları da ateşe verdi.

Malezya, Bangladeş ve Irak'tan çatışma haberleri gelirken Yemen'deki gösteriler şiddetlendi.

Yemen

Cuma namazından sonra başkent Sana'daki Sittin meydanında toplanan göstericiler, Amerika aleyhine sloganlar atıp, dövizler taşıdı.

Sudan

Sudan'da protestolar Alman ve İngiltere büyükelçiliklerine sıçradı.

Alman büyükelçiliğinin camlarını taş yağmuruna tutan yaklaşık 5 bin kişilik protestocu grup polisin ateşiyle uzaklaştırılmaya çalışıldı.

Lübnan'da ise bir Amerikan restoranı ateşe verildi. Trablusşam'daki gösteriler sırasında bir kişi öldü, iki kişi yaralandı.

Endonezya

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da da binlerce kişi Amerikan karşıtı pankartlar taşıdı.

Filistin

Film, Filistin ve İsrail'de de protesto ediliyor. Filistin, Amerikan mallarına boykot etmeyi planlarken, İsrail'deki Amerikan büyükelçiliği önünde İsrailli Araplar gösteri düzenledi.

Libya

Libya ise, Bingazi'de Amerika Birleşik Devletleri konsolosluğuna yapılan ve büyükelçinin ölmesine neden olan saldırıyla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığını açıkladı.

Katar'da düzenlenen gösterilerde Amerika büyükelçisinin sınırdışı edilmesi ve Amerikan üssünün kapatılması istendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.