Filistin yönetiminden açıklama

Filistin yönetiminden açıklama
  Filistin yönetimi, "İsrail yönetimi işgal edilmiş Kudüs şehrinde, Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına sebep olan tehlikeli gerilimin asıl sorumlusudur"...


 

 

Filistin yönetimi, "İsrail yönetimi işgal edilmiş Kudüs şehrinde, Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına sebep olan tehlikeli gerilimin asıl sorumlusudur" dedi.

 

 

RAMALLAH (AA) - Filistin yönetimi, İsrail'in Doğu Kudüs'te yaşanan gerilimin sorumlusu olduğunu belirterek, devam eden saldırılar ve gerilimin tırmandırılmasının Filistin halkına, kutsal değerlerine, Arap ve İslam ümmetine açılmış bir savaş olduğunu belirtti.

 

Filistin yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail yönetimi işgal edilmiş Kudüs şehrinde, Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına sebep olan tehlikeli gerilimin asıl sorumlusudur" denildi.

 

İsrail'in "Aksa'nın kapatılması" yönünde aldığı kararın "açık bir meydan okuma ve tehlikeli bir uygulama" olarak nitelendiği açıklamada, söz konusu uygulamanın gerilimi daha da tırmandıracağı ve istikrarsızlığa yol açacağı kaydedildi.

 

"Filistin devleti, tekrarlanan bu saldırıları durdurmak amacıyla İsrail'in hesap vermesi için gereken tüm kanuni önlemleri alacak" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"İsrail'in saldırılarının devam etmesi, gerilimi tırmandırması Filistin halkına, kutsal değerlerine, Arap ve İslam ümmetine açılmış bir savaştır."

 

Açıklamada, uluslararası topluma İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarının durdurulması çağrısında bulunuldu.

 

Aşırı sağcı bir hahama dün akşam saatlerinde Batı Kudüs'te silahlı saldırı düzenlenmişti.

 

İsrail basını, vurulan kişinin haham Yehuda Glick olduğunu ve "aşırı sağcı" bir Yahudi örgütünün başkanlığını yaptığını yazmıştı.

 

Öte yandan İsrail, "ikinci bir emre kadar Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlara kapatıldığını" açıklamıştı. Buna göre turistler ve Yahudi yerleşimciler de dahil hiç kimsenin Aksa'ya girişine izin verilmiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.