Fethullah Gülen komploya dikkat çekti

Fethullah Gülen komploya dikkat çekti
Fenerbahçe etrafında yapılan cemaat tartışmalarına yanıt veren Fethullah Gülen, stat içi ve dışında yaşanan olayların sıradan olmadığını belirtti.Gülen,...



Fenerbahçe etrafında yapılan cemaat tartışmalarına yanıt veren Fethullah Gülen, stat içi ve dışında yaşanan olayların sıradan olmadığını belirtti.

Gülen, ?Bunların hepsi büyük ya da küçük dairede birilerinin planıdır? dedi.

Fethullah Gülen, Fenerbahçe etrafında yapılan cemaat tartışmalarına sohbet videolarının yayınlandığı herkul.org isimli internet sitesinden cevap verdi.

Son dönemde artan şiddet olaylarına vurgu yapan Gülen, stadyumların içinde ve çevresinde meydana gelen hadiselerin sıradan ve rastgele olaylar olmadığını belirtti.

Gülen, bir kısım holiganların yaptıklarının, temiz, masum bir hizmete, harekete, camiaya mal edilmeye çalışıldığını kaydetti.

Gülen şöyle konuştu:

?ZULMEDERKEN İNLİYORLAR?

?Bir kısım meseleleri provoke etmek için bazı holiganlar var. Adeta asker gibi vazife aldıkları yerde o işi yapıyorlar. Karıştıracaksınız, arabaları ters çevireceksiniz, camları kıracaksınız, vitrinleri parçalayacaksınız. İnsanlara molotofkokteyli atacaksınız, sopayla üzerlerine yürüyeceksiniz sonra da üzerinize gaz sıkıldığı zaman feryadı basacaksınız.

Zulmedilmiş gibi döverken ağlayacaksınız, zulmederken inleyeceksiniz, insanları kendinize acındıracaksınız ve hislerinize tercüman olabilecek bir kısım yamuk fikirliler de her zaman bulunacak.

Onlar da sizi müdafaa edecek. Katil haklı fakat maktul haksızdır orada. Kötülük yapan haklı, millet malına zarar verenler haklı. Boşalıyorlar bunlar, ne yapsınlar, bırakın boşalsınlar, insanları öldürsün boşalsınlar, yurtlara molotofkokteyli atsın boşalsınlar ama diğer insanların yaşam hakkı yokmu?

Mallarına mülklerine dokunuyor. Bunların hepsi bütün hukuk sistemlerinde kutsaldır.?

?MAKSATLARI ÇELME TAKMAK?

Ancak Tiranlar?ın bunları kutsal saymadığına dikkat çeken Gülen açıklamalarını şöyle sürdürdü: ?İnsanlar azgınlaştı. Allah ıslah etsin de bu azgınlığın sonunda başımıza bir bela musallat etmesin. Bir kısım medya bu hadiseyi körüklüyor. Bunların hepsi büyük ya da küçük dairede birilerinin planıdır ki, maksatları da bu milletin muvazene unsuru olma yolundaki yürüyüşünü engellemek ve derlenip toparlanmaya durduğu bir dönemde çelme takıp onu yeniden devirmektir.?

'Geçen gün birisi sürçü lisan etti?

Fethullah Gülen, isim vermeden Fenerbahçe-Galatasaray maçının hemen ardından Twitter?da yazdıklarıyla tepki çeken Ergun Babahan hakkında da yorumlarda bulundu.

?Geçen gün birisi sürçü lisan etti veya düşünerek yaptı ya da ajandasında o mülahaza vardı, o duyguyu depreştirecek ve onu ortaya dökmesine sebebiyet verecek bir hadiseyle karşı karşıya kalınca gönlündekini kaçırdı? ifadelerini kullanan Fethullah Gülen sözlerini şöyle sürdürdü: ?Kur?an-ı Kerim?in, bazıları hakkında ?Ağızlarından nefret ve öfke taşmaktadır.

Göğüslerinin saklamakta olduğu ise daha büyüktür? (Âl-i İmrân, 3/118) buyurduğu gibi, demek ki irade o duyguları sinede bastırmaya yetmedi.

Fakat her şeye rağmen, ?Siz bir şey yaptınız ama herhalde o yaptığınız şeyden siz de memnun olmadınız.

Şöyle böyle özür dilemenizden de belli, memnun olmadınız? demesini bilmek lazım. Belki meselenin en zor yanı da budur fakat ısırdığı zaman bile insana bir gül uzatmasını bilmek erdemdir.

Evet, bize hadiselerin üzerine biraz mülayemetle gitme, olumsuz şeylere karşı olumsuzlukla mukabelede bulunmama, asla kötülük düşünmeme ve kötülük planları peşinde koşmama; belki strateji kabiliyetimizi, kin ve nefretin nasıl baskı altına alınıp kardeşçe el ele tutunma atmosferinin nasıl sağlanabileceğini belirleme istikametinde kullanma, hâsılı her ne olursa olsun karakterimize uygun insanlığı ortaya koyma yakışır.?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.