Fakirliğe İstanbul'da çare aranıyor

Fakirliğe İstanbul'da çare aranıyor
4. Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler (EAGÜ) Konferansı, dün İstanbul'da başladı. 3 gün sürecek zirvede dünyadaki yoksulluğa çözüm...



4. Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler (EAGÜ) Konferansı, dün İstanbul'da başladı. 3 gün sürecek zirvede dünyadaki yoksulluğa çözüm yolları aranacak.

4. Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler (EAGÜ) Konferansı, dün Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı. BM sistemi içinde genel kuruldan sonraki en geniş katılımlı toplantı olma özelliği taşıyan konferans, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un kısa konuşmasıyla açıldı. Ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konferans başkanlığına seçildi.

DÜNYA İSTANBUL'DA

10 yılda bir düzenlenen konferansa, bu yıl BM'ye üye 192 ülkeden, devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, parlamenterler, özel sektör temsilcileri, akademisyenler ile sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan, yaklaşık 10 bin kişi katılıyor. Konferansa, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Genel Kurul Başkanı Joseph Deiss'in yanısıra aralarında Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Arnavutluk Devlet Başkanı Bamir Topi, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Etiyopya Başbakanı Meles Zenawi, Belçika Başbakanı Yves Leterne, Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina, Gürcistan Başbakanı Nika Gilauri'nin de bulunduğu 50 civarında devlet ve hükümet başkanı, 10 başkan yardımcısı, 94 bakan ve 47 uluslararası örgüt başkanı iştirak ediyor.

Katılım en üst düzeyde

En Az Gelişmiş Ülkelerin geleceği ile ilgili 10 yıllık yol haritasının çizileceği 4. BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'na katılımın düzeyi gerek BM'yi, gerekse Türkiye'yi memnun eder seviyede. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, konferansa katılım geçmişteki konferanslara kıyasla düzey açısından daha yüksek. Yetkililer, bunun BM'yi dolayısıyla da Türkiye'yi memnun ettiğini belirtiyor. Konferans boyunca 6 yüksek düzeyli toplantı, 47 özel etkinlik, 21 yan etkinlik ve 15 de özel etkinlik düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.