Facebook 6 yeni emoji üzerinde çalışıyor

Facebook 6 yeni emoji üzerinde çalışıyor
 Facebook’un kurucusu Zuckerberg, paylaşımlara ilişkin farklı tepkileri ifade etmek amacıyla 'beğenme' butonu altında 6 yeni emoji üzerinde çalıştıklarını...

 

Facebook’un kurucusu Zuckerberg, paylaşımlara ilişkin farklı tepkileri ifade etmek amacıyla 'beğenme' butonu altında 6 yeni emoji üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

 

CALIFORNIA (AA) - Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımlara ilişkin farklı tepkileri ifade etmek amacıyla, "beğenme" butonu altında 6 yeni emoji (sanalda kişinin ifade yansıtması) üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

 

Zuckerberg, Facebook kullanıcılarının merakla beklediği “beğenmeme” butonu yerine geliştirilen alternatif emojiler hakkında kendi hesabından kısa bir video eşliğinde bilgi verdi.

 

Uzun zamandan beri birçok Facebook kullanıcısının kendisinden “beğenmeme butonu” talep ettiğini belirten Zuckerberg, "Her anınız iyi bir an olmayabilir ve bazen sadece empatinizi ifade edebileceğiniz bir yol istersiniz. Hislerinizi ifade etmek için her zamankinden daha fazla güce ihtiyaç duyduğunuz bu anlarda tek başına beğen butonu yeterli olmayabilir" dedi.

 

Facebook olarak bu tür durumlar için mümkün olduğunca basit ve saygıyı koruyan bir ifade şekli üzerinde uzun süredir düşündüklerini ifade eden Zuckerberg, nihayet bu konuda test çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

 

Zuckerberg, paylaşımların hemen altında yer alan "beğen" tuşuna uzun süreli basıldığında aktif olan toplam 7 emoji ile kullanıcıların bundan böyle paylaşımlara ilişkin, mutluluk, şaşkınlık, keder ya da kızgınlığını daha rahat ifade edebileceğini duyurdu.

 

İspanya ve İrlanda’da test edilecek olan ve dünyadaki tüm Facebook kullanıcılarının deneyimine yakın zamanda sunulması beklenen yeni "beğen" butonunun, kullanıcıların talep ettiği "beğenmeme" butonuna alternatif olması bekleniyor.

 

Facebook'un yakın zamanda "beğenmeme" (dislike) butonu üzerinde çalıştığını duyurmasının ardından kullanıcılar butonun psikolojik etkileri konusunda farklı fikirler ortaya atmış, kimileri butonu eğlence amaçlı kullanacağını söylerken, kimileri butonun kırıcı olabileceği değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.