Ezher Şeyhi: ?Çözüm için tek yol?'

Ezher Şeyhi: ?Çözüm için tek yol?'
 Darbe sonrası ordu tarafını tercih eden Ezher Şeyhi Ahmed ed-Tayyib, Mısır'daki sorunun çözülmesi için tek yolun diyalog olduğunu söyledi.Abdurrahman...

 

Darbe sonrası ordu tarafını tercih eden Ezher Şeyhi Ahmed ed-Tayyib, Mısır'daki sorunun çözülmesi için tek yolun diyalog olduğunu söyledi.

Abdurrahman Koç'un haberi

Şiddete ve tahrike başvurulmaması gerektiğini yineleyen Ezher Şeyhi, ?Devletin ve siyasi tarafların ne pahasına olursa olsun şiddetin önüne geçmeli' dedi.

Bugün yaptığı yazılı açıklamada siyasi çözümün yerine şiddet kullanılmasını reddettiğini söyleyen Ahmed ed-Tayyibb, devletin görevinin göstericilerin haklarını korumak olduğunu belirtti. Ed-Tayyib, Mısır'daki sorunun çözümü için tek yol olarak diyalog kurmayı gösteren Ezher Şeyhi, bu aşanın tüm Mısır halkı arasında bir güven inşa etmekle başlayabileceğini aktardı.

Düşüncesi ne olursa olsun her Mısır vatandaşının haklarının savunulması gerektiğini belirten Ezher Şeyhi'nin beyanı şu Hadis-i Şerif ile sona erdi: ?'Resullullah (s.a.v) buyurdu ki : ?Dünyanın tamamının zeval bulması, Allah nazarında bir Müslümanın haksız yere öldürülmesinden daha hafiftir' ?'

Kaynak: Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.