Eylemciler yaktı, polis SÖNDÜRDÜ

Eylemciler yaktı, polis SÖNDÜRDÜ
  Terör örgütü lehine slogan ve molotofkokteyli atan grubun sebep olduğu yangını polis söndürdü..Adana'da terör örgütü lehine sloganlar atan...
 
 
Terör örgütü lehine slogan ve molotofkokteyli atan grubun sebep olduğu yangını polis söndürdü..
Adana'da terör örgütü lehine sloganlar atan bir grup, izinsiz gösteri düzenleyip, polisi taşladı. Göstericilerin attığı molotofkokteyli nedeniyle yangın çıkan ev ve iş yerine, polis basınçlı su sıkarak yangına müdahale etti.

Yüksek Seçim Kurulunun bazı bağımsız milletvekili adaylarıyla ilgili aldığı karar gerekçesiyle Şakirpaşa ve Ova Mahallesi'nde toplanan grup, ateş yaktı. Caddeyi trafiğe kapatan grup, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı polislere de taş, molotofkokteyli ve havaifişekle saldırdı.

Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve panzerler eşliğinde gruba müdahale eden polis ekipleri, biber gazıyla karşılık verdi. Gösteriler sırasında grubun attığı molotofkokteyli sonucu bir vatandaşın ev ve iş yerinde yangın çıktı. Vatandaşların sokağın girişinde bekleyen polis ekiplerinden yardım istemesi üzerine, itfaiyeye haber verildi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Tunga, bu sırada yangının daha fazla büyümemesi için TOMA ve panzeri evin bulunduğu yere yönlendirdi. TOMA ve panzerin sıktığı basınçlı suyla alevler söndürülürken, bazı mahalle sakinleri ve muhtar, göstericileri polise taş atmamaları konusunda uyardı.

Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaparak, yangının tamamen söndürülmesini sağladı. İşlemlerin tamamlamasının ardından göstericiler yoğun şekilde taş ve molotofkokteyli ile polis ve itfaiye ekiplerine saldırdı.

İtfaiye aracının ön camı kırılırken, TOMA'nın üzerine atılan molotofkokteyli panzerin de desteğiyle güçlükle söndürüldü.

TOMA ve panzerin göstericilere basınçlı su sıkıp, kalkan görevi görmesiyle itfaiye ekipleri sokaktan çıktı.

Bu arada, Emniyet Müdür Yardımcısı Tunga, yanına gelerek teşekkür eden BDP İl Genel Meclisi Üyesi Şefik Özbay ve Ova Mahallesi muhtarına bu tür olayların yaşanmasını istemediklerini, bir kaç göstericinin tüm mahallenin huzurunu kaçırdığını belirtti.

Herkesin daha duyarlı olması gerektiğini anlatan Tunga, ''Attıkları molotofkokteyli yüzünden yangın çıktı. Bu ülke hepimizin ülkesi, bu mahalle hepimizin mahallesi. Biz burada olmak istemiyoruz. Yazık değil mi? Buradaki dükkan sahipleri iş yapamıyor. Biz burada görev yapmaktan zevk almıyoruz. Bunları başlatan polis değil, devlet değil. Bu ülke hepimizin. Hepimizde Çanakkale ruhu var. Kardeş kardeşe bu şekilde yapmaz. Sizden rica ediyorum. Biz gerekirse çekiliriz, ancak grubun da dağılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.