EVET?e 3.5 milyar dolar?

EVET?e 3.5 milyar dolar?
Alarko Holding Başkanı Alaton, referandumdan "evet" çıkınca erteledikleri 3.5 milyar dolarlık yatırım için düğmeye bastıklarını açıkladı.Alaton,...

Alarko Holding Başkanı Alaton, referandumdan "evet" çıkınca erteledikleri 3.5 milyar dolarlık yatırım için düğmeye bastıklarını açıkladı.

Alaton, "Türkiye, Jumbo Jet'e benziyor. Yakında kalkacağız" dedi.

İş dünyasından referandum değerlendirmeleri gelmeye devam ediyor. Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, referandum sonuçlarının ardından başta Washington olmak üzere tüm dünyadan olumlu mesajlar aldığını belirtti. Cnbce'ye konuşan konuşan  Alaton, Türkiye'nin yeni bir atılımın eşiğinde olduğunu, yakında dünya ekonomisiyle daha fazla entegre olacağını kaydetti ve "Türkiye bugün yeni bir atılımın eşiğinde... Bu referandum, bu gelişmeye muhteşem bir ivme verdi. Türkiye Jumbo Jet'e benziyor. Yakında kalkacağız" dedi.

KUTUPLAŞMA SONA ERECEK

Referandum sonucuna saygı duymak gerektiğini belirten Alaton, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının da kutuplaşmayı sona erdirmiş olacağı tahmininde bulundu. İshak Alaton, referandumdan "hayır" çıkması halinde Türk sanayicisi için bir kaos ortamı oluşabileceğini belirterek, bu sonuçla birlikte ertelenen yatırımlara hız verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Alarko Holding'in gelecek 4 sene için planlanan 3.5 buçuk milyar dolarlık yatırım için düğmeye bastıklarını açıklayan Alaton, seçim ekonomisi kaygısının bulunmadığını da sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.