Et Ürünleri Tebliği, hile yapacak olanı durdurmaz

Et Ürünleri Tebliği, hile yapacak olanı durdurmaz
 Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, 5 Martta yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinden memnun olduklarını...


 

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, 5 Martta yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinden memnun olduklarını ancak söz konusu yönetmeliğin gıdada hile yapanları durdurmaya yetmeyeceğini söyledi.

Yetkin, dernekte düzenlediği basın toplantısında, söz konusu tebliğ ile ilgili, ?Bundan böyle kırmızı et ya da beyaz etten üretilen ürünler ayrı ayrı satılacak. Ancak kırmızı et ürünlerinde kırmızı et karışımları kullanılabilecek. Yani yeni yönetmelikle hileli sucuk, salam ürünleri artık olmayacak. Bu yönüyle yeni yönetmelikten memnunuz. Ancak at eti skandalını düşündüğümüzde söz konusu yönetmelik yeterli olmayacaktır.? diye konuştu. Sorunun denetimden kaynaklandığını vurgulayan Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı, ?Türkiye?de 4 bin 700 kişiyle 5 binden fazla kurumu denetleyemezsiniz.? ifadesini kullandı.
Konuşmasında Avrupa Birliği (AB)?ni de eleştiren Yetkin, AB?nin gıda konusunda ?beter? bir durumda olduğunu kaydederek, ?Türkiye?de bir yönetmelik düzenleniyor ve bu yönetmelik AB normlarına uygun değildir deniliyor. AB kendine sahip çıkamıyor. Berbat bir durumdalar kimin ne yediği belli değil. Elbette bizde de eksiklikler var ancak AB bizi eleştirmeden önce kendisine bir bakmalı.? şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.