Espinoza: , ?Kadınları koruyalım derken onları bir sehpanın üzerine koymaya gerek yok??

Espinoza: , ?Kadınları koruyalım derken onları bir sehpanın üzerine koymaya gerek yok??
 Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu John L. Espinoza, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, ?Kadınları koruyalım...

 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu John L. Espinoza, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, ?Kadınları koruyalım derken onları bir sehpanın üzerine koymaya gerek yok. Kadınlar kesinlikle erkeklerin sahip olduğu her şeye sahip olabilmeliler? dedi.

Espinoza, evinde verdiği resepsiyonda kadına yönelik şiddete dikkat çekti. ABD?de hala kadına yönelik şiddet haftasında çeşitli etkinliklerin yapıldığını ifade eden Espinoza, 2013 yılında kadına şiddetin kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirtti. Espinoza, ?Bunun üstesinden gelmek hepimizin daha fazla çalışmasını gerektirmekte. Ayrıca kendi kızlarımıza ve erkek çocuklarımıza da kadına şiddetin kabul edilemez olduğunu anlatmalıyız? şeklinde konuştu.

Espinoza, kadına yönelik şiddetin aynı zamanda bir ?halk sağlığı? tehdidi olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

?BM?nin istatistiki bilgilerine göre; her yıl kadına yönelik şiddet 24 milyarlık bir harcamayı getirmektedir. Kadınları korumak için çok daha fazla şeyler yapmamız lazım. Aynı zamanda kendilerine her konuda eşit haklara sahip kılmamız lazım. Kadınları koruyalım derken onları bir sehpanın üzerine koymaya gerek yok veya kadını evin içerisinde gizlemeye gerek yok. Kadınlar kesinlikle erkeklerin sahip olduğu her şeye sahip olabilmeliler ve şiddetten yana hiçbir şekilde endişelerinin olmaması gerek. ABD olarak kadına yönelik şiddeti önlemek için hem Türkiye ile hem diğer ülkelerle daha fazla çalışma ve işbirliği içerisinde olmak istiyoruz.?

ABD Adana Konsolosu Espinoza?nın kendi evinde verdiği resepsiyona, kadınlara yönelik faaliyet yürüten STK?lar, dernekler, gazeteciler ve kurum yöneticileri katıldı.

SEZGİN PANCAR

ADANA (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.