Es Sadr: "Çok Çirkin Bir Olay"

Es Sadr: "Çok Çirkin Bir Olay"
Sadr Hareketi lideri, Irak'ta Türk bayrağının yakılmasına tepki gösterdi.Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda Es Sadr, Türkiye-Irak ilişkilerini değerlendirdi....


Sadr Hareketi lideri, Irak'ta Türk bayrağının yakılmasına tepki gösterdi.

Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda Es Sadr, Türkiye-Irak ilişkilerini değerlendirdi. Irak'ta Türk bayrağı yakılmasının çok çirkin bir olay olduğunu söyleyen Es Sadr, iki ülke ilişkilerindeki en zor aşamanın "mezhepsel oyunların oynandığı aşama" olduğunu belirtti.

Türkiye Caferi toplumu lideri Selahattin Özgündüz ve beraberindeki heyet, Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda Es Sadr'ı ziyaret etti.

Es Sadr, görüşmede Türkiye-Irak ilişkilerine değindi. İki ülkenin ilişkilerinin mezhepsel temelli bazı sorunlar karşısında sınav verdiğini söyleyen Es Sadr, bu farklılıkların tarafların iyi ilişkiler içinde olmasına engel teşkil etmemesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin Basra Başkonsolusluğu önünde Türk bayrağının yakılması olayına değinen Mukteda Es Sadr, "Bu kabul edilemez. Müslüman ülkelerin bayrağının yakılması çok çirkin bir şeydir" dedi.

Es Sadr, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'ye Türkiye ile ilişkileri gerginleştirmemesi konusunda nasihatta bulunduğunu da söyledi.

Şii lider, "Irak, Türkiye örneğinde de gördüğümüz gibi, içindeki tüm mezhep, din ve ırkların ülkesi olmalıdır" dedi.

Es Sadr, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi hakkında çıkarılan tutuklama kararının ülke içindeki siyasi ihtilaflardan kaynaklandığını belirtti.

Mukteda Es Sadr, Kürt yönetimi ile merkezi hükümet arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için arabulucuk yapmaya çalıştığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.