Ertuğrul Günay'dan flaş İzmir çıkışı?

Ertuğrul Günay'dan flaş İzmir çıkışı?
 Ertuğrul Günay, yaklaşmakta olan genel seçimler öncesinde önemli bir açıklamada bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İzmir'i...


 

Ertuğrul Günay, yaklaşmakta olan genel seçimler öncesinde önemli bir açıklamada bulundu.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İzmir'i kazandık diyenler, sizin kazanmanız değil ki bizim derdimiz, halkın kazanması, bunu kafanıza sokun" dedi.

Ertuğrul Günay, Şirinyer semtinde
AK Parti seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti'yi diğer partilerden ayıran özelliğin, "yeni siyaset anlayışı" olduğunu, diğer partilerin 2002, 2004, 2007 ve 2009'daki seçimlerden ders almadığını söyledi. İstanbul milletvekili olarak 4 yıldan beri Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığını, Türkiye'nin her yerine gittiğini anlatan Günay, "İzmir kadar işsizlik belki Türkiye'nin güneydoğusunda var. İzmir kadar işsizlik İstanbul'da, Bursa'da, Adapazarı'nda, Ankara'da yok. Burada ne yapıyorlar, ne yaptırıyorlar. İzmir'in siyaset anlayışı 'Biz yapmayalım size de yaptırmayalım ' üzerine kurulmuş" diye konuştu.

YOLUN TRAFİĞE AÇILMASINI İSTEDİ


Günay, konuşması sırasında
seçim bürosu önünde yolun trafiğe kapandığını görünce, vatandaşın mağdur edilmemesini, trafiğin kesilmemesini istedi. Kimseyi rahatsız, tedirgin etmek istemediklerini dile getiren Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bağırmadan, çağırmadan, gerginleştirmeden siyaset yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızın anlamadığı bu. Onlar zannediyor ki başkalarını konuşturmazlarsa, başkalarına ağır ve kötü söz söylerlerse millet onlara oy verecek. Ne dersten anlamaz insanlar. 2002, 2004, 2007, 2009 kaç ders geçti. İnşallah son ders 12 Haziran 2011'de. Millet verecek dersi. Çünkü milletin kötü söze değil, hizmete ihtiyacı var. İzmir'e geldim, bu kadar işsizlik olan başka bir büyükşehir görmedim. Ben planlıyorum, bir belediyeye iş yapıyorum. Büyükşehir Belediyesi kendi belediyesine dava açıyor, böyle bir şey olamaz. Kendi aralarında didişiyorlar, başkalarıyla didişiyorlar."

Bakan Günay, siyasetin "başkasına laf sokmak değil, ülkede vatandaşı işe sokmak" olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Madem
İzmir Türkiye'nin en güzel coğrafyası, madem ki burada tarih var, madem ki burada doğal güzellik var, yemek çeşidi güzelliği var. Antalya tek başına 9,5 milyon turist ağırlıyor da İzmir niye hala 1 milyonda yerinde sayıyor? 'İzmir'i kazandık' diyenler sizin kazanmanız değil ki bizim derdimiz, halkın kazanması, bunu kafanıza sokun. Sadece siyasetçinin kazandığı siyaset batsın bu ülkede." AK Parti'den önce ülkede koalisyon olduğunu ve Türkiye'nin batma noktasına geldiğini ifade eden Günay, o dönemde siyasetin didişme, koltuk kapma haline geldiğini kaydetti.

"MECLİSİN KOLTUKLARI KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL"


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek dönem milletvekili adayı olmayacağını ifade ettiğini belirten Günay, şunları söyledi: "Ana muhalefet partisinin eski genel başkanı var. 1973'te parlamentoya girmiş. 1973'te Türkiye nüfusunun yarısı doğmamıştı. 1973'ün üzerinden 2 sene sonra 40 sene geçecek. Hala devam etmeye çalışıyor.
AK Parti'nin Genel Başkanı diyor ki 'Biz milletvekilliğini art arda 3 dönemde sınırlıyoruz. 2002'de seçildim, 2007'de seçildim, bu seçimde de seçiliyorum. Gelecek dönem ben milletvekili adayı olmayacağım' diyor. Çünkü meclisin koltukları kimsenin babasının malı değil. Çünkü arkadan yeni insanlar da gelecek. Bu siyaset öyle bir şey. Sen bir yere çivi çakacaksın, 40 yıl orada oturacaksın. Sen, ailen, çoluğun, çocuğun rahat yaşayacak, ama seçim bölgende veya Türkiye'de bir yatırıma, bir çocuğun iş kazanmasına katkı yapmayacaksın, böyle bir siyaset anlayışını tarihe gömüyoruz." Cumhuriyet'in artık halk yönetimi anlamına geldiğini, eşitlik, demokrasi ve halkçılıkla buluştuğunu ifade eden Günay, şöyle konuştu:

"Eskiden bir şey daha diyorlardı 'Sen Alevi misin? Arka bahçeye geç, Sen Türk müsün, laik misin, demokrat mısın?' Arka bahçelerden oy devşirmeye çalışıyorlardı. Biz doğarken Alevi miyiz, Türk müyüz, Kürt müyüz? Biz seçmiyoruz ki bunu yaradan Allah bilir sadece. Bizim bu özelliklerimiz ne geriye itilme, ne öne geçme meziyetlerimiz olmamalı. Biz ne olursak olalım inancımız ne olursa olsun, etnik kökenimiz ne olursa olsun. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı mıyız? Hepimiz bir ve eşit olmalıyız."


"ALLAH RAZI OLSUN SÖZÜNÜ BEKLİYORUZ"


AK Parti'nin ülkeyi ekonomik krizdeyken aldığını ve bugün Türkiye'nin, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olduğunu anlatan
Ertuğrul Günay, şunları kaydetti: "Biz ülkedeki yönetim işimize gelmediği zaman, gece yarısı mahalle bekçileriyle anlaşıp onları devirmeye çalışmayız. Biz halk iradesine saygı gösteriyoruz, onların da milletin seçtiğine saygı göstermesi lazım. Biz elimizi uzatıyoruz. İzmir'in neresinden olursa olsun bir yerel yönetici isterse elinden tutmaya hazırız. Bizim derdimiz İzmir'in, Ege Bölgesi'nin kalkınması. İzmir'in Ankara ile daha çok gönül bağı kurmasını engellemeye kalkmasınlar."

Partililerden "hiçbir ağır söze cevap vermemelerini" rica ettiğini belirten Günay, "Sokakta yürüyorsunuz bir çocuk size taş atsa, taş atar mısınız? Biri, kendini bilmeyen biri kötü söz söylese, küfür etse ona küfürle karşılık verir misiniz? Ederseniz onun seviyesine düşersiniz" diye konuştu. Bakan Günay,
İzmir Büyükşehir Belediyesindeki operasyonun ardından söylediği sözler hakkındaki tartışmalara ilişkin de şöyle dedi: "İzmir'de birkaç gündür olay yaşanıyor. Birbirlerini ihbar etmişler, konu bizim dışımızda. 'Bundan rahatsızlık duydum' dedim. Başka bir şey demedim. Antalya'dan cevap vermeye kalktı biri. Ben huzurunuzda söylüyorum, kötü söz söyleyenin seviyesine İzmir'de inmeyeceğim. Benim derdim İzmir'e hizmet etmek. Bu bakanlıklar, milletvekillikleri gelip geçiyor. 12 Haziran'dan sonra İzmir milletvekili olarak parlamentoya gireceğim. İstiyorum ki bu dönem bitince 'Geldi, Ankara'da bizi temsil etti ve İzmir'e güzel hizmet etti. Allah razı olsun' desinler. Biz 'Allah razı olsun' sözünü bekliyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.