Erken emeklilik için müracaatın son günü

Erken emeklilik için müracaatın son günü
Bugün Yazarı Sadettin Orhan, erken emeklilik hakkından yararlanacaklara kritik bir uyarıda bulundu...İŞTE O YAZI...Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ocak ayında...


Bugün Yazarı Sadettin Orhan, erken emeklilik hakkından yararlanacaklara kritik bir uyarıda bulundu...

İŞTE O YAZI...

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ocak ayında yapılan düzenleme ile basın çalışanları ile milletvekillerine fiili hizmet zammı hakkı tekrar verildi. Buna göre basın mesleğinde veya TRT'de basın kartı sahibi olarak çalışan gazetecilerle milletvekilleri, çalıştıkları her yıl için üç aya kadar ilave hizmet kazanacaklar. Ayrıca kazanılan bu sürelerin yarısı (vekiller için tamamı), emeklilik yaşından da indirilecek. Yani ağır çalışma koşulları sebebiyle emeklilik koşulları kolaylaştırılmış olacak.

Bu arada dileyen basın çalışanına, 2008/Ekim ila 2013/Şubat ayları arasındaki dönem için borçlanma yaparak fiili hizmet zammından yararlanma imkanı verildi. Fakat bu süre için hesaplanacak yıpranma farkını, basın çalışanı kendisi ödeyecek. Bu ödemeyi özel sektörde çalışan gazetecilerin 1 Ağustos'a kadar, kamuda çalışanların ise 15 Ağustos'a kadar yapmaları gerekiyor. Aksi halde gecikme zammıyla ödeme yapacaklar. Bu şekilde geriye dönük ödeme yapan basın çalışanları bir yıla kadar ilave hizmet ve emeklilik yaşlarından da altı aya kadar indirim kazanmış olacaklar.

Bu arada bazı basın işverenlerinin SGK'ya verdikleri kayıtların düzensiz ve eksik olması, SGK'nın işini oldukça zorlaştırmış durumda. Fakat SGK birimleri, çalışanların mağdur olmaması açısından yine de ödemeleri kabul ediyor. Eğer verilen bilgilerde hatalı bir durum tespit edilirse, sonradan düzeltilmek üzere işlemler tamamlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.