Erdoğan'ın genel af tavrı sert ?

Erdoğan'ın genel af tavrı sert ?
Başbakan Erdoğan, Konya'da muhalefete yüklendi. Erdoğan, kendilerinden önceki iktidarın yaptıklarını halka anlatacağını yalnız 12 Eylül'de yapılacak...

Başbakan Erdoğan, Konya'da muhalefete yüklendi. Erdoğan, kendilerinden önceki iktidarın yaptıklarını halka anlatacağını yalnız 12 Eylül'de yapılacak referandum beklediğini söyledi.Erdoğan 'affa geçit yok' dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

Van'da Bingöl'de nasıl konuşuyorsak İzmir İstanbul'da aynı konuşuruz. Erzurumda Samsun'da başka söylemeyiz. Sadece Türkiye'de değil dünyada da anı dili konuşuruz. Çünkü biz konyada vakti zamanı gelince aziz milletimize vereceğimiz hesabı biliriz. Gittiğimiz konuştuğumuz her yerde hakkı adaleti savunduk.

Herkes gözünü yumsa kulağını tıkasa herkes sırtını dönse biz zülme karşı kayıtsız kalamayız bizim tarihi terbiyemiz bunu gerektirir.

Dünya en büyük ekonomik krizi yaşıyor. Bankalar battı. Türkiye'nin batan bankası yok. CHP ve MHP'ye sesleniyorum. Bu bir seçim değil bu bir halk oylaması. Bunda parti oylanmayacak. Bunlar 21 bankayı batırmadı mı? O zaman dünyada kriz yoktu. Bu kardeşiniz. Türkiye'yi teğet geçecek diyordum inanmıyorlardı. Şimdi ekonomi yönetimi ne diyor. Teğet bile geçmedi diyor. Finans sektörü büyüdü diyor.

Biz bu milletin hizmetkarı olamk için bu yola çıktık. Bankaları batırmakla kalmadılar. Her 100 liranın 74 lirası borçtu. Şimdi bunu 45'e indirdik. Yüz liraya devlet 63 lira faiz veriyordu şimdi 8 lira faiz veriyor. kimin cebinden çıkıyordu. Vatandaşın cebinden çıkıyordu. Değerli kardeşlerim enflasyon yüzde 30 idi şimdi 7,6 kimin cebinde kaldı. Halkımın cebinde kaldı.

Seçim olmadığı için bunların yaptıkları icraatları açıklayacağız. Şimdi seçim olmadığı için bir şey demiyorum. Referandum geçsin bakacağız... Türkiye büyümede dünyada 4. Avrupa'da 1. sıradayız. Bunu ben söylemiyorum resmi rakamlar söylüyor. Bunlar meydanlarda atıp tutuyorlar.

Dünya IMF önünde kuyrukta Türkiye IMF'den ayrı çalışıyoruz. DSP MHP Anap 23,5 milyar dolar borçla bize devrettiler. Ödedik ödedik 6,5 milyar dolara düştü. Merkez Bankası'nda 26,5 milyar dolar bıraktılardı şimdi 75 ilyar dolar var. Talanın yalanın soygunun olduğu iktidar olsa bunlar olur muydu? Yatırımlarımızdan bahsetmiyorum bile. Bölünmüş yoldan, hızlı trenden uçak taşımacılığından bahsetmiyorum.

Siz muhalefetin anlattıklarında 26 madde ile ilgili bir şey duydunuz mu? Bakın Anamuhalefet genel başkanı Genel Af diyor. Birincisi sen bu yetkiyi nerden alıyorsun... Sen bu yetkiyi nerden aldın kim verdi sana! Meclisin yüzde 65'ine sahip olan AK Parti sana orada su içirmez, su neyi çıkarıyorsun... Sen yetkiyi kimden aldın da genel aftan bahsediyorsun. MHP 'li kardeşlerim kimle ortaksınız anlıyor musunuz? Kimle yürüdüğünüzü görüyor musunuz?

Terör örgütü lideri teslim edildiğinde sen onu asmayacağım sözü vermedi mi bu sözü veren sensin Bahçeli sen... Sana o gün sorduklarında Genel Başkan açıkladı dedin.

HSYK'ya Anayasa Mahkemesine CHP bu düzenlemeleri AYM'ye götürdü. AYM redakte etti. Hani diğerlerine  evet diyordun. Şimdi neden evet demiyorsun... Ben anayasanın içini konuşuyorum...

Seyfi Oktay Moğultay bunlar kim sizin bakanlarınız. Bunlar atamayı kamerayla mı atadılar. İfadeleri vardı ben o zaman CHP'li atamayacaktım da MHP'nin faşistlerini mi atayacaktım...diyor. Ses kayıtları ortada Genel Başkanlarla üst düzey büraokratlarla.. Konya yanımızda mı? Hak hukuk mücadelesinde Konya yanımızda mı? Hukukun üstünlüğüne geçmeye evet mi?  

Burada bir şey daha demem lazım... Allah var ben sizi seviyorum. Bu ülkeyi her türlü etnik unsuru ile sevdik sevmeye devam ediyoruz..  Bu paket asla bir güven oylaması ve AK Parti yasası değildir. Bu seçimi 2011'de yapacağız. Hedef saptırıp bunu güven oylaması olarak aktarıyorlar. Doğru konuşmuyor yalan konuşuyorlar... İki seçenek var ya darbe anayasası diyeceğiz ya millet anayasası diyeceğiz. 26 maddede çıksın her 3'ü de, gerçi bunlar bir araya gelmezdi. Ama söylesinler içeriğe ilişkin bir eleştirilerini.

Biz 13 Eylül'de bu cepheyi özgürlükler ve barış haritası ile gelin yeniden şekillendirelim. Onların bu ülkede dikili ağaçları yok. Şimdi darbe anayasasını savunuyorlar.. Şimdi biz aydınlık yarınlara yürüyeceğiz... Artık Türkiye 1940 anlayışı ile yoluna devam edemez. 60 darbesi 80 dabresinin izini silmek için bu adımı attık.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.