Erdoğan'ın açıklamaları Müslim'i panikletti

Erdoğan'ın açıklamaları Müslim'i panikletti
 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kobani'de gerçekleri göz önüne seren açıklamaları PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'i panikletti..PYD PYD Eşbaşkanı Salih...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kobani'de gerçekleri göz önüne seren açıklamaları PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'i panikletti..

PYD PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, "PYD peşmergenin geçmesini istemiyor mu?" iddialarına yönelik, "Öyle anlaştık, geçmeleri yönünde anlaştık. Peşmerge Kobani'ye hakim falan değil, yardım edecekler. Zaten hakim olma niyetleri yok. Kürt dayanışması" dedi.

 

Salih Müslim peşmerge sayısıyla ilgili de Erdoğan'ın açıklamalarına yönelik, "Her şey Erdoğan'ın elinde değil, neden rakam söylüyor? Neden bu kadar karışıyor? Her şey onun elinde mi olacak?" diyerek tepki gösterdi.

 

Müslim, "Sizin istediğiniz kaç peşmergenin geçmesi?" şeklindeki bir soruya da, "YPG ile peşmerge komutanlığı kendi aralarında anlaşıyorlar. YPG ile karar vercekler. 150 ile 200 arasında olacağı söyleniyor" ifadelerini kullandı.

 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçişiyle ilgili, "Peşmergelerden PYD bir grubun gelmesini ki 200 kişi kadar kabul etti. Az önce aldığım bilgiye göre bu sayı şimdi 150'ye indirilmiş. Hür Suriye Ordusu'ndan ise bin 300 kişiyi şu anda PYD kabul ettiğini ifade etmiş ve konuyla ilgili ilgili olarak da şu anda ilgili birimlerimiz bu geçiş güzergahının nasıl olması gerekir bunu müzakere ediyorlar" demişti.

 

PYD, PEŞMERGE'NİN GELMESİNİ İSTEMİYOR


Erdoğan ayrıca şunları kaydetmişti: Peşmerge gelirse, Kobani'ye hakim olur diye istemiyor. Yani, Kürt Arap, Türkmüş o mesele değil. PYD, oraya peşmergenin gelmesi durumunda oyununun bozulacağını düşünüyor. Tezgah bozulacak. Bundan dolayı Peşmerge'yi istemiyor. Hür Suriye Ordusu'nu da istemiyor.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.