Erdoğan?ı anlamak için size 10 yıl bile yetmez

Erdoğan?ı anlamak için size 10 yıl bile yetmez
30 yıldır 12 Eylül nostaljisi ile ?solculuk?, ?demokratlık? yapıp, darbeciler yargılanmaya başlayınca ortalardan kaybolan Ortodoks solculara bakın ne dediğimi...




30 yıldır 12 Eylül nostaljisi ile ?solculuk?, ?demokratlık? yapıp, darbeciler yargılanmaya başlayınca ortalardan kaybolan Ortodoks solculara bakın ne dediğimi anlarsınız.


Birileri, bu ülkenin demokratikleşmesi, geçmişiyle yüzleşip kirlerinden arınarak yeni bir Türkiye kurulmasını hiçbir zaman istemedi, asla da istemeyecekler. Bırakalım, kendi çöplüklerinde zehirli fasulyelerle beslenmeye devam etsinler. Doğrusu, benim için hiçbir mahzuru yok.


Bunların dışında bir başka grup daha var ki, onların durumu daha da trajik. Cami ile kışla arasında demokrasi şarkısı söylemeyi çok seviyorlar. Ancak yetenekleri olmadığı için, her seferinde yanlış notaya basarak demokrasi şarkısı değil, gürültü kirliliği üretiyorlar. Hem şarkı söylemeyi bilmiyorlar, hem de işin erbabına saygısızlar.


En bariz özellikleri ise, Tayyip Erdoğan düşmanlığı. Mesela, Türkiye?nin dönüşümünün ve demokratik değerlerin yükselmesinin Erdoğan eliyle gerçekleşmesine bir türlü tahammül edemiyorlar.
Bir gün, ?Paşasının başbakanı?, bir başka gün ?Ankaralılaşan Erdoğan? gibi küçültücü ifadelerle Tayyip Erdoğan?ın başarı hikayesini değersizleştirebileceklerini sanıyorlar. Oysa bütün bunlar, kendilerinden başka kimsenin inanmadığı bir tuluat tiyatrosundan ibaret.


Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz


Mehmet Ocaktan - Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.