Erdoğan'dan yerli silah müjdesi...

Erdoğan'dan yerli silah müjdesi...
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ç151 Süratli Amfibi Gemisi'nin denize indirilme töreninde bir de müjde verdi...Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Süratli...

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ç151 Süratli Amfibi Gemisi'nin denize indirilme töreninde bir de müjde verdi...

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Süratli Amfibi Gemi Projesi'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın etkinliğini ve caydırıcılığını artırmak için gerçekleştirildiğini dile getirdi. Proje kapsamında inşası tamamlanan ilk geminin bu gün suya indirildiğini anlatan Başbakan Erdoğan, gemilerin tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlanmasını dikkat çekti. Gemilerin silah atış kontrol sistemlerin de Milli Savunma Sanayi kuruluşlarından ASELSAN tarafından geliştirildiğine işaret eden Başbakan Erdoğan, "Bütün bunlar askeri gemi inşa sanayimizde gelinen başarı seviyesini ortaya koyması bakımından gözler önüne sermesi bakımından gerçekten çok anlamlı." diye konuştu.

2011 YILINDA SERİ ÜRETİM BAŞLIYOR

Türkiye'nin ilk kez kendi milli piyade tüfeğini tasarladığını ve tüfeğin seri üretiminin de 2011 yılında başlayacağını aktaran Erdoğan, "Bütün alt sistemleriyle birlikte ilk defa ülkemiz tan üretimine başlamış bulunuyor. Altay adını verdiğimiz kendi tanklarımızın prototip üretimini şu anda yapıyoruz. Yine tamamen kendi imalatımız olan ANKA adını verdiğimiz insasız hava aracının prototip üretimine başladık. ATAK adı altında ilk milli helikopterlerimizin üretimine başladık. GÖKTÜRK adını verdiğimiz Türk mühendislerince yapılan istihbarat uydumuzun çalışmaları devam ediyor. Bunu da inşallah 2012'de uzaya fırlatıyoruz." dedi.

Özellikle askeri gemilerin ülkemizde inşası konusunda dışa bağımlılığın artık tamamen ortadan kalktığını belirten Başbakan Erdoğan, bugün suya indirilen süratli amfibi gemisinin donanma, savunma sanayine, Türkiye ve Türk milletine hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.