Erdoğan'dan Mübarek'e: Hepimiz faniyiz?

Erdoğan'dan Mübarek'e: Hepimiz faniyiz?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor... Erdoğan, yurdun dört bir yanında yaptığı açılışlar hakkında bilgi verdi....



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor... Erdoğan, yurdun dört bir yanında yaptığı açılışlar hakkında bilgi verdi. Erdoğan, ayaklanma karşısında Mübarek'e çağrıda bulundu...

Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

Özellikle bölgemizde çok yoğun gündem maddelerinin olduğu önemli bir süreçten geçiyoruz...

Ama önce son bir ayda bölgemizde büyük bir coşkuyla yaptığımız açılışlar değinmek istiyorum:


8 Ocak'ta Kars'ta çok sayıda yatırımın açılışını yaptık, 12 Ocak'tan Kuveyt ve Katar'a gittik. Kendimize verilen ödülü aldık. 15 Ocak'ta Muğla'daydık. Ardından İstanbul'da büyük bir açılışı yaptık. Toplamda 36 farklı yatırımı bir tek açılış töreniyle İstanbullulara kazandırdık. Ardahan'da 27 tesis, Batman'da 12 tesis açtık. Ağrı'da aynı şekilde 41 açılış yaptık. Burdur'da da 49 açılış yaptık. Pazar günü Denizli'de 65 yatırımı açtık. Bu arada Ukrayna'ya gittik, çok sayıda açılış yaptık, vize kaldırılması konusun mutabık olduk.


ERZURUM BÜYÜK BİR SINAVI GEÇTİ


Bu arada Erzurum'da farklı bir duygu yaşadık Kış Oyunları'nın resmi açılış törenini yaptık... Gerçekten de muhteşem manzaraydı, ülkemiz için gurur tablosuydu. Lapa lapa yağan kar altında tam bir kardeşlik gösterisi vardı. Hele hele 80 yaşındaki dede ile 10 yaşındaki torunun cirit oyunu Dadaşa yanaşır bir gösteriydi... Erzurum uluslararası bir marka kent olma yolunda önemli bir sınavı geçti...

Dün TRT'nin 14. kanalı olan TRT Okul'un açılışını gerçekleştirdik. TRT Okul, Anadolu Üniversitesi ile ortaklaşa yayın yaparak gençlerimize 24 saat eğitim verecek.


BÖLGEDEKİ OLAYLAR


Bölgemizde çok önemli olaylar cereyan ediyor. AK Parti'nin tavrı sorgulanıyor... Bizim buradaki kıstasımız hak ve demokrasidir. AK Parti her zaman halkın tercihinin, halkın taleplerine inanmış bunu savunmuştur.
AK Parti yola çıkarak, "yeter söz de karar da milletindir" diyerek iş başına gelmiştir. AK Parti'nin rotasını millet çizmiştir, bundan sonra da millet çizecektir. AK Parti iktidarı milletin demokratik yollarla yönetime el koymasıdır. AK Parti'nin varlık sebebi milli iradeye ve demokrasiye güç vermektir.

AK Parti sadece Türkiye'de hiç çekinmeden, kormadan, her zaman mağdurun yanında olmuş, baskının ve statükonun karşısında cephe almıştır. Biz bu zamana kadar hep dik durduk, dik durmadık. Bizim bu dik duruşumuzu bir kaç tane köşe yazarı şekillendiremez. Biz hiç bir yerden icazet almayız. Türkiye bütün taşları yerinden oynatacak, tarihin akışını değiştirecek roller oluyor.  Katile, katile diyen Türkiye mazluma kanat germektedir.


Biz kendisi için istediğimzi diğer kardeşi için isteyen bir anlayışın temsilcisiyiz. Biz kardeş hakların zarar görmemesi için bugüne kadar çaba sarfettik, bundan sonra da gayret edeceğiz. Tarihte, baskı ile sindirme ile ayakta duran hiç bir yönetim yoktur. Mazlumun ahı aheste de olsa çıkmıştır. Halkın demokratik taleplerine hiç kimse kayıtsız duramaz. Halka gönlünü, gözünü, kulağını kapatan yönetemler uzun ömürlü olamaz. Halka rağmen hiç bir iktidar ayakta duramaz. Bizim temel felsefemiz insanı yaşat ki devlet yaşasına dayanır.  Biz kendimiz için özgürlük, refah ve demokrasi istiyorsak, kardeş ülkeler için de aynısını istiyoruz.


HÜSNÜ MÜBAREK'E ÇAĞRI


Hüsnü Mübarek'e çok samimi tavsiyede bulunmak istiyorum: Bizler faniyiz. Her birimiz ölecek ve geride bırkatıklarımızla sorgulanacağız. Baki olan gök kubbe altında hoş bir seda bırakmaktır. Bizler halk için varız.

Yarın öldüğümüzde, Hoca efendi "Cumhurbaşkanı niyetine, Devlet Başkanı niyetine, trilyarder niyetine demeyecek, er kişi, hatun kişi niyetine" diyecek...


Seninle beraber sadece kefen gelecek. O yüzden o kefenin kadir kıymetini bilelim. Onun için halkın haykırışına, insani taleplere kulak verin. Değişim arzusunu karşılayın.


Mısır üzerine karanlık senaryosu olanlara fırsat vermeden önce halkı tatmin edici adımları siz atın.


Aylarca süren seçimlerin adı demokrasi olmaz. 24 saatte biz seçim bitiriyoruz. Mısır bir medeniyet ülkesidir.


Türkiye olarak kardeş Mısır ve Tunus halkının yanında olmaya, sevinçleri ve hüzünleri paylaşmaya devam edeceğiz...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.