Erdoğan'dan eyalet sistemi açıklaması

Erdoğan'dan eyalet sistemi açıklaması
Erdoğan, Büyükşehir Yasasıyla ilgili muhalefetin "Eyalet sistemi" tepkisine dünyadaki mevcut örnekler ve Osmanlı'daki yönetim biçimiyle yanıt verdi.Eyaletler...


Erdoğan, Büyükşehir Yasasıyla ilgili muhalefetin "Eyalet sistemi" tepkisine dünyadaki mevcut örnekler ve Osmanlı'daki yönetim biçimiyle yanıt verdi.

Eyaletler yapılanmalarıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Erdoğan, "Bunlar dünyaya bakmıyorlar. Gelişmiş ülkelere baktığınızda eyalet sistemi korkusu yok. Tarih bilgileri de yok. CHP hadi neyse de MHP'ye şaşırıyorum. Eyalet sistemi tarihimizde vardır. Osmanlı'daki azınlıklar konusunda hoşgörüyü yakalamış değiliz. Seçilmiş vali mevzusu 2023 yılının konusu. Osmanlı Kürdistan, Lazistan demiş bizim bunu dememiz gerekmiyor. Osmanlı'yı her koşulda örnek gösteriyorlar ama Osmanlı eyalet sistemiyle yönetilen bir imparatorluktu. MHP'nin büyükşehir yasasına karşı çıkması da bundan. Üniter yapıyı bozacak bir durum yok ortada. Eyalet sistemi içerisinde üniter yapıyı da koruyabilirsiniz. Güçlü Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalıdır" dedi.

Kaynak: Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.