Erdoğancılar ve Tayyipçiler

Erdoğancılar ve Tayyipçiler
Ak Parti’yi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı seven/savunan bir kesimi ikiye ayırmak mümkün: “Erdoğancılar” ve “Tayyipçiler”.

Tayyipçilere baktığımızda; samimi, dindar, sadece Türkiye’nin değil diğer Müslüman coğrafyaların endişe ve sancısını çeken kişiler olduğunu görürüz.

Tayyipçiler, Ak Partiden bir menfaat beklemedikleri gibi bilakis Ak Parti için kendilerinden her türlü fedakârlığa hazır olduklarına şahidim.

Ak Parti’yi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı, Müslüman olduğu için ve diğer Müslüman ülkeler için bir şeyler yaptığına/yapmaya çalıştığına inandıkları için seviyor ve destekliyorlar.

Recep Tayyip Erdoğan’ın hastası gibi gözükseler de aslında Recep Tayyip Erdoğan’ın İslami şahsiyetine/duruşuna hastalar.

Tayyipçilerin ikinci bir gizli ajandaları yoktur; dışarıda ne konuşuyorlarsa kapalı kapılar ardında da konuştukları aynıdır.

Bir de ERDOĞANCILAR var ki kraldan daha kralcılardır; Erdoğan’dan daha fazla Erdoğancı, Ak Partiden daha fazla Ak Partilidirler.

“Her devrin adamı” denilen tiplerdir. Hesapçı, menfaatperest ve sinsisidirler.

Yükselmek/emellerine ulaşmak için ayaklarını kaydırmayacakları, sırtını basmayacakları kimse yoktur.

Dindarmış gibi gözükürler ama İslam’dan ve Müslümanlardan pek hazzetmezler.

Erdoğan’ı sever gibi gözükseler de daha çok Erdoğan’ın kendilerine sunduğu/sunmasını ümit ettikleri iktidar nimetlerini seviyorlar.

Erdoğancıların bir kısmı eski İslamcı tayfa iken, büyük çoğunluk liberal kesimden oluşuyor.

Tayyipçilerin aksine hep ikinci bir gizli ajandaları var. Kapı önünde konuştukları ile kapı arkasında konuştukları birbiriyle çelişebiliyor.

Herkesten daha fazla Erdoğancı gözüküyorlar ama yarın çıkarlarıyla çeliştiğinde veya Erdoğan’dan daha fazlasını vereceğine inandıkları biri çıkarsa eminim ki Erdoğan’ı ilk terk edecekler de bunlardır.

Parti içinde İslami hassasiyeti olan ve hırsızlığa/yağmaya müsaade etmeyenler bunların iftira ve ayak oyunlarıyla partiden uzaklaştırılıyorlar.

Tayyipçiler birer birer küstürülüp uzaklaştırılırken, Erdoğancıların parti içindeki varlığı ne yazık ki her geçen gün artıyor.

Ak Partiyi değerlendirirken bu iki kesimi göz önüne alarak değerlendirmekte fayda var.

 

Veysel Tepeli

Düşünce Mektebi

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.