Erdoğan TRT'de propoganda yaptı?

Erdoğan TRT'de propoganda yaptı?
Erdoğan, TRT 1'de yaptığı 12 Haziran Milletvekili Seçimi propaganda konuşmasında, Türkiye'nin ''hızla değişen manzarasını'' anlattı.AK Parti Genel...



Erdoğan, TRT 1'de yaptığı 12 Haziran Milletvekili Seçimi propaganda konuşmasında, Türkiye'nin ''hızla değişen manzarasını'' anlattı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8,5 yılda istikrar ve güvenle çok büyük işler başardıklarını belirterek, vatandaşlara ''İşte onun için 'İstikrar sürsün Türkiye büyüsün' diyoruz. 12 Haziran'da dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olacak Türkiye için karar vermenizi, mührü oy pusulasında ilk sıradaki AK Parti'ye basmanızı sizlerden rica ediyorum'' dedi.

AK Parti olarak 3 Kasım 2002'deki seçimlere girerken Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temelleri üzerine inşa edeceklerini ifade ettiklerini anımsatan Erdoğan, 8,5 yıl boyunca eğitimin kendilerinin en öncelikli hizmet alanı olduğunu bildirdi.

Çocukların en iyi şartlarda yetişmesi, en güzel şekilde geleceğe hazırlanmaları için tüm imkanları seferber ettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığının bütçesini birinci sıraya çıkararak eğitime en büyük payı ayırdıklarını belirtti. 2002'de 7,5 milyar lira olan milli eğitim bütçesini 2011'de 4,5 katın üzerinde artırarak 34 milyar liraya çıkardıklarını dile getiren Erdoğan, 2002'de Türkiye'de 23'ü vakıf olmak üzere 76 üniversitenin olduğunu, bazı illerde ise üniversite bulunmadığını anımsattı. Kendi dönemlerinde ise 50'si devlet, 39'u vakıf olmak üzere 89 yeni üniversite kurduklarını anlatan Erdoğan, Türkiye'deki üniversite sayısını 165'e çıkardıklarını bildirdi. Erdoğan, Türkiye'de üniversite olmayan ilin kalmadığını da vurguladı.

İlköğretim öğrencilerinin ders kitaplarının ücretsiz verildiğini bildiren Başbakan Erdoğan, öğrencileri ve aileleri desteklemek için ilköğretimdeki kız öğrenciler için 35 lira, erkek öğrenciler için 30 lira aylık ödeme yaptıklarını söyledi. Erdoğan, orta öğretimde ise kızlar için 55, erkekler için 45 lira sosyal güvencesi olmayanlara ödeme yaptıklarını belirtti.

Üniversite öğrencileri için kredi, burs ve yurt imkanlarının artırıldığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, 2002'de lisans öğrencilerine 45 lira burs ya da kredi ödenirken, kendi dönemlerinde bunun yüzde 433 oranında artarak 240 liraya yükseldiğini, yüksek lisans öğrencileri için 480, doktora öğrencileri için de aylık 720 lira burs ya da kredi ödediklerini söyledi.

Sağlık alanında adeta ''sessiz bir devrim'' gerçekleştirdiklerini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

''Hastaneleri birleştirdik. İşçi, esnaf, memur ayrımı yapmadan bütün vatandaşlarımın rahatlıkla tüm hastanelerden istifade edebileceği bir dönemi başlattık. Aynı şekilde herkesin ilacını istediği eczaneden alabilmesini temin ettik. Tam donanımlı ambulans sayısını 618'den 2 bin 547'ye çıkardık. Ayrıca kış şartlarında daha iyi hizmet verilebilmesi için 132 kar paletli ambulansı hizmete sunduk. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde sunulan hava ambulans sistemini hiçbir ücret almadan bütün Türkiye sathında yaygınlaştırdık. Şu ana kadar 1,5 yılda yaklaşık 10 bine yakın hastamızı bu şekilde sevk ettik. 2005'te başlattığımız aile hekimliği uygulamasını 2010 itibarıyla ülkemizin tamamına yaygınlaştırdık. Şu anda 74 milyon nüfusumuza 20 bin 500 aile hekimi ile hizmet veriyoruz. Artık aile hekimi olmayan kimse kalmadı. İktidarımız döneminde sağlık yatırımları için 2010 yılı fiyatları ile toplam 15 milyar lira, eski rakamla 15 katrilyon lira kaynak kullandık. Devlet hastanelerimizde 2002'de 18 MR cihazı vardı, bugün 247 MR cihazı var. Tomografi cihazını ise 121'den 375'e çıkardık. 2002'de Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde bin 510 diyaliz cihazı vardı, bugün 4 bin 119 diyaliz cihazı ile hizmet veriyoruz.''

Başlattıkları toplu konut seferberliği kapsamında ülke genelinde sağlam, sağlıklı, hesaplı 500 bin konutun inşasına başladıklarını dile getiren Erdoğan, ulaştırma alanında da çok büyük bir atılım gerçekleştirdiklerini söyledi.

''Cumhuriyet tarihinde yapılan yolların katbekat fazlasını biz 8,5 yıllık iktidarımıza sığdırdık'' diyen Erdoğan, havayollarının ucuzlatılıp, yaygınlaştırıldığını böylece havayollarının halkın yolları haline getirildiğini belirtti.

Ankara-Eskişehir hızlı tren seferlerinin başladığını anımsatan Başbakan Erdoğan, Ankara-Konya hattının da tamamlandığını belirtti. Bu hattaki test sürüşlerinin bitmek üzere olduğunu, yakında yolcu taşınmaya başlanacağını ifade eden Erdoğan, Eskişehir-İstanbul ve Ankara-Yozgat-Sivas yüksek hızlı tren hatlarının inşasının ise devam ettiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, ''İnşallah yüksek hızlı treni yurt sathına yaygınlaştıracak Bursa, İzmir, Erzincan, Trabzon başta olmak üzere bir çok ilimize hızlı tren ile ulaşacağız'' diye konuştu.

Enerji sektörüne kamu ve özel sektör tarafından 8,5 yılda 25 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını ifade eden Erdoğan, ''Ülkemizdeki elektrik santrallerinin biz geldiğimizde toplam kurulu gücünü 32 bin mega wattdan yaklaşık 51 bin mega watta çıkardık. Karanlık günlerimiz, karanlık haftalarımız çoktu ama artık aydınlandık. Doğal gaz kullanan il sayısı 9'du, şimdi 69'a çıkardık ve kısa zamanda bunu da 81 vilayetimize yayacağız. 4 bin 500 kilometre olan doğal gaz boru hatlarının uzunluğunu 11 bin 800 kilometreye ulaştırdık'' dedi.

Tarım sektörünün milli gelire katkısını 8,5 yılda 3 kat artırdıklarını da dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

''Tarım ürünleri ihracatı 2002'de 4 milyar dolarken, 2010'da bu rakam 13 milyar doları aştı. 2003-2010 döneminde tarım sektörüne toplam 36 milyar lira destek verdik. Tarımsal kredi faiz oranları, biz geldiğimizde Ziraat Bankası yüzde 59 faiz ile kredi veriyordu ama şu anda bunu yüzde 5'e düşürdük. 2002'de hayvancılığa verilen destek 83 milyon lira iken biz sadece 2011'de 2 milyar lira destek verdik. KÖYDES ve BELDES ile köylerimizin beldelerimizin altyapı sorunlarını çözdük. Suyu olmayan, yolu olmayan köy kalmayacak.

Ekonomi ve dış politikada aynı şekilde çok önemli kazanımlar elde ettik. Milli gelirimizi 230 milyar dolardan 740 milyara dolara yükseltirken, ihracatımızı 36 milyar dolardan Mayıs ayı itibarıyla 123 milyar dolara ulaştırdık. Devletin borçlanma faizi yüzde 63 idi geldiğimizde şimdi ise yüzde 7,8'lere kadar çektik. Enflasyon yüzde 30'du, şimdi 4,3'e kadar indirdik. Paramızdan 6 sıfırı attık ve Türk Liras'ına itibar kazandırdık, değerinin iade ettik. Uluslararası Para Fonuna olan borcumuz, biz iktidara geldiğimizde 23,5 milyar dolardı. Bunu 4,9 milyar dolara kadar indirdik. Merkez Bankası rezervlerini 27,5 milyar dolardan aldık, bugün altın dahil 95 milyar dolara yükselttik.

Aktif bir dış politika ile bölgesel ve küresel meselelerde söz söyleyen denklemlere dahil olan, mazlumların, mağdurların yanında olan bir Türkiye inşa ettik. KKTC'nin hakkını koruduğumuz kadar Filistin'in, Afganistan'ın, Irak'ın hakkını da savunduk.''

Başbakan Erdoğan, 8,5 yılda istikrar ve güvenle çok büyük işler başardıklarını belirterek, ''İşte onun için 'İstikrar sürsün Türkiye büyüsün' diyoruz. 12 Haziran'da dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olacak Türkiye için karar vermenizi, mührü oy pusulasında ilk sıradaki AK Parti'ye basmanızı sizlerden rica ediyorum. Onun için (durmak yok yola devam diyorum)'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.