Erdoğan, Somali?de sahra hastanesi açacak?

Erdoğan, Somali?de sahra hastanesi açacak?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretinin ayrıntıları belli oldu.Bu gece Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan hareket edecek olan Erdoğan ve ailesi...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretinin ayrıntıları belli oldu.

Bu gece Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan hareket edecek olan Erdoğan ve ailesi yarın (19 Ağustos Cuma) Somali'de olacak. Erdoğan, Türk Kızılayı tarafından kurulan mülteci kampı ile Sağlık Bakanlığı'nın kurduğu sahra hastanesinin açılışlarını yapacak.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre kuraklık ve kıtlık nedeniyle son 60 yılın en büyük açlık sorunuyla karşı karşıya bulunan Somali'ye Erdoğan'ın günübirlik ziyaret gerçekleştireceği belirtildi. Başbakan Erdoğan'ın ziyaret sırasında Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed ile bir araya geleceği kaydedilerek, "Yardım kamplarını ziyaret etmesi ve Türk Kızılayı tarafından kurulan mülteci kampı ile Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan sahra hastanesinin açılışlarını yapması öngörülmektedir. Ziyaret vesilesiyle yapılacak görüşmelerde, Türkiye'nin Somali halkına yönelik yoğun bir şekilde sürdürmekte olduğu yardım faaliyetleri ve ikili ilişkilerimiz ele alınacaktır." denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.