Erdoğan: ''Mahalle baskısı yapalım'

Erdoğan: ''Mahalle baskısı yapalım'
 Erdoğan, sigara alışkanlığı ile mücadelenin, sadece yasa ile yasak ve ceza ile olmayacağını belirterek “Sigara içenin ayıplandığı bir sosyal...

 

Erdoğan, sigara alışkanlığı ile mücadelenin, sadece yasa ile yasak ve ceza ile olmayacağını belirterek “Sigara içenin ayıplandığı bir sosyal alanı tesis etmeliyiz. Bu konuda mahalle baskısı yapmalıyız ” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Zümrüdüanka “Yeşilay Enleri 2015”in ödül törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada ilkokul çağındaki çocuğun ağzında sigara olduğunu belirterek, “Ortaokul çağındaki çocuk alkolle tanışmış. Lise çağındaki genç, maalesef uyuşturucuyla hemhal. Artık üniversiteyi söylemiyorum” dedi. Zararlı alışkanlıklarla mücadelenin tüm dünyanın gündeminde olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: 

Sadece yasa ile yasakla olmaz

“Yasa değil, Anayasal hüküm. ‘Devlet, gençliği alkol düşkünlüğünden, kumar ve uyuşturucudan korumak için gerekli tedbirleri alır.’ Bu kadar açık ve net... Elbette bu sadece yasayla, yasakla, ceza ile olmaz. Toplumsal duyarlılık şart.  Bu konuda hakikaten mahalle baskısı yapmak lazım. Sigara içenin ayıplandığı bir sosyal alanı tesis etmeliyiz.” Erdoğan, konuşmasının sonunda, ailelerden yine en az 3 çocuk sahibi olmalarını isteyerek, aksi halde Türkiye’nin 2050’li yıllarda “yaşlı nüfus” ile başbaşa kalacağını söyledi. Gecede En Yeşilaycı Sanatçı Ödülü Mustafa Ceceli ile Açelya Akkoyun’a, En Yeşilaycı Sporcu Ödülü ise Çağan Atalay Aslan ile Tolga Murat Balıkçı’ya verildi.

YEŞİLAY’IN EN’LERİ ÖDÜLÜ

‘Yeşilay’ın En’leri 2015 Ödü Töreni’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç’e ‘özel ödül’ verildi. 

SAVARONA İLE 3. KÖPRÜ TURU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç’i Savarona yatında kabul etti. Erdoğan, boğaz gezisi sırasında İzzetbegoviç’e 3. köprü inşaatını gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.