Erdoğan: KOBİ'lere 11,5 milyar TL kullandırdık

Erdoğan: KOBİ'lere 11,5 milyar TL kullandırdık
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2023 hedefi olarak belirlediği dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına girme hedeflerine KOBİ'ler sayesinde gireceklerini...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2023 hedefi olarak belirlediği dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına girme hedeflerine KOBİ'ler sayesinde gireceklerini söyledi.

Erdoğan, "2023 yılında dünyanın en iyi 10 ekonomisinden biri olacaksa, yıllık 500 milyar dolar ihracat yapacaksa bunu nitelikli KOBİ'ler sayesinde başaracaktır." şeklinde kaydetti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB tarafından Ankara Swiss Otel'de düzenlenen Türkiye Girişimcileri Ödül Töreni'nde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümet olarak, ?ekonomik ve siyasi istikrarı sağladıklarını, iş ve yatırım ortamını iyileştirdiklerini; ancak bununla yetinmeyerek de KOSGEB aracılığıyla KOBİ'lere destek verdiklerini söyledi.

Ekonomi politikalarının reel sektöre ve özellikle KOBİ'lere olumlu olarak yansıdığını dile getiren Erdoğan, "Ekonomilerin başarısı, birkaç tane büyük firmanın varlığı ile ölçülemez. Özellikle de rekabetçi ekonomilerde diğerlerini, birbirinden ayıran esas unsur KOBİ'lerdir. KOBİ'lerin güç kazanmasıdır. Ekonominin kalbi KOBİ'lerde atar, ekonominin omurgasını KOBİ'ler teşkil eder." dedi.

Türkiye'nin büyümesinde ve ilerlemesinde KOBİ'lerin büyümesi ve ilerlemesinin büyük bir payı olduğunun altını çizen Erdoğan, 2002'de 4 bin olan KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletme sayısının bugün 680 bine yaklaştığını söyledi.

KOSGEB'in kurulduğu 1990 yılından 2002 yılına kadar 12 yılda KOBİ'lere sadece 14,5 milyon lira destek sağlandığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Son 10 yılda bu rakam, burada lütfen dikkat edin, 1,8 milyar lirayı buldu. Bakınız nereden nereye? Kaç kat? 124 kat arttı. ?Bu imkanlar nereye gidiyor' diye bazıları soruyor. İşte buralara gidiyor. Biz şunu çok iyi biliyoruz, Türkiye 2023 yılında dünyanın en iyi 10 ekonomisinden biri olacaksa, yıllık 500 milyar dolar ihracat yapacaksa bunu nitelikli KOBİ'ler sayesinde başaracaktır. Az önce çelenk üretip, onu ihraç eden hanım kardeşimizi gördük. Tebrik ediyorum. Anadolu kadınının neler başarabileceğinin en güzel örneği. Dünyaya açılıyor. İnanç, çok acayip bir şeydir. Hani Anadolu'da bir söz var ya, 'inanç tekeden bile süt çıkartır."

Başbakan Erdoğan, kaynaklarını daha verimli kullanan, eski köye yeni adet getiren, daha nitelikli ve katma değerli üretim yapan, yenilikçi ve rekabetçi KOBİ'ler Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracağını, bu nedenle KOBİ'lere olan desteklerinin hem nicelik hem de nitelik olarak artarak devam edeceğini kaydetti.

Programın sonunda Erdoğan, çeşitli kategorilerde ödüle layık görülen KOBİ işletmelerine ödüllerini takdim etti. Erdoğan, daha sonra girişimcilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.