Erdoğan: Cezevlerindeki yangınlar örgüt işi

Erdoğan: Cezevlerindeki yangınlar örgüt işi
Meksika'daki G20 zirvesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, bazı cezaevlerinde çıkan yangın ve olayların terörle bağlantılı...



Meksika'daki G20 zirvesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, bazı cezaevlerinde çıkan yangın ve olayların terörle bağlantılı olduğunu söyledi.

Erdoğan, G20 Zirvesi Gayrıresmi Kahvaltısına katılmak için konakladığı Sheraton Oteli'nden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, bazı cezaevlerinde çıkan yangınlar ve olaylarla ilgili sorulan soruya şu yanıtı verdi:

''Yine terörle bağlantılıdır. Onu da size söyleyeyim. Şanlıurfa'daki zaten tutuklu ve mahkumlar farklı cezaevlerine dağıtılmıştır, dağıtılmaya devam ediyor. Bunun yanında diğer cezaevlerinde çıkanlarla da yine çok farklı adımlar arkadaşlarımız attılar, atıyorlar. Bu da tabii bir şeyi gösteriyor. Yapmakta olduğumuz yeni cezaevlerine işte 'iktidarların görevi cezaevi yapmak değil' mantığıyla... Dünyanın neresinde acaba cezaevi olmayan ülke var diye ben çok merak ediyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. İnsanın olduğu her yerde suç ve suçlu vardır. Bunu bilmemiz lazım ve buna göre de atmamız gereken adımlar, almamız gereken tedbirler her zaman alınmalıdır.

Şanlıurfa ve diğer illerle ilgili olsun bu cezaevlerinde kapasite noktasındaki sıkıntıları aşacak şekilde yatırımlarımız süratle devam edecektir.''

-Meksika ve Brezilya programı devam edecek-

Başbakan Erdoğan, Hakkari'de gerçekleşen saldırı nedeniyle Meksika ve Brezilya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaretine devam edip etmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, ''Bu tabii bir eğlence gezisi değil. Bu uluslararası başlığı olan önemli bir ziyaret, gezi. Bugün zaten bu işin buradaki ayağı bitiyor. Bundan sonraki Brezilya ayağında da sürdürülebilir kalkınma ile ilgili programlarımız var. Sürdürülebilir kalkınma ile ilgili toplantıda da ana konuşmacıyım. Bunları orada gerçekleştireceğiz ve haftasonuna doğru da görevimiz biter bitmez hemen ülkemize döneceğiz'' dedi.

Kaynak: ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.