Erasmus hareketlilik projesi  Sarıçam İlçesinde hayat buluyor.

Erasmus hareketlilik projesi  Sarıçam İlçesinde hayat buluyor.
  Sarıçam’da  “Erasmus Hareketlilik” projesi heyecanı Sarıçam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Okul Öncesi...

 

 

Sarıçam’da  “Erasmus Hareketlilik” projesi heyecanı

 

Sarıçam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Okul Öncesi Eğitimde, Sanat Eğitimi ve Pratik Uygulamalar” isimli proje Türk Ulusal Ajansı tarafından 26.112 Euro hibe ile değerlendirmeye uygun bulundu. Türk Ulusal Ajansına sunulan 1482 proje arasından 221 proje arasına girerek büyük bir başarıya imza atan  proje kapsamında 16 öğrenci iki refakatçi öğretmen ile  Almanya’da 14’er günlük mesleki eğitim alacak Sarıçam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sema Tatlı, Metem Meslek Öğretmeni Aysel Gürbüzeli ve öğrenciler .  Erasmus hareketlilik projesi kapsamında Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyhan  Çelik’i ziyaret etti.

 

25 FARKLI AVRUPA ÜLKESİNDE EĞİTİM HİZMETİ SUNULUYOR

 

Ziyaret sırasında  Erasmus Hareketlilik Projesinin önemine değinen , Metem Meslek Öğretmeni Aysel Gürbüzeli, “1980 yılında Almanya’nın Heidelberg Kentinde kurulmuş olan bir eğitim kurumudur. Kamu yararına çalışan ve kar amacı gütmeyen bu kurum; meslek eğitimi, meslek geliştirme eğitimi ve okul sonrası eğitim alanlarında 500'den fazla alanda/branşta eğitim hizmeti vermektedir. Bu enstitünün, umumi kültürü pekiştirmek maksadı ile okulları, teknik okulları, meslek okulları, meslek akademileri ve yüksek teknik okulları vardır. Almanya genelinde 23 şubesi bulunan kurum, 25 farklı Avrupa ülkesinde eğitim hizmeti sunmaktadır.” Dedi.

“SANAT ETKİNLİKLERİNDE KİŞİSEL YETENEKLER BELİRGİNLEŞTİ”

Söz konusu Projenin Sanat etkinliklerinde kişisel yetenekler belirginleştiğine değinen  Öğretmeni Aysel Gürbüzeli ,” Her birey, aynı yeteneklere sahip değildir. Dolayısıyla da aynı ölçütlerle değerlendirilemez. Bu yüzden sanat etkinlikleri, sağladığı zengin ve özgür ortamla, çocuğu tanımak, yeteneklerini keşfetmek ve bunlar doğrultusunda yönlendirmek için iyi bir gözlem alanıdır.Eğitim kurumlarımızda her düzeyde verilen eğitim dikkate alındığında ders öğretim programlarının, türleri artarak sanat eğitimi derslerinden yararlanmaya yönelik bölümleri çok az içerdiği görülür. Kaldı ki, eğitimi verilen birçok alanda sanat eğitiminden yararlanmak mümkündür. Bireysel özgürlüğün ve özgünlüğün ortaya çıkması için, özellikle sanat eğitimine özel bir önem verilmelidir. Çocukta bir değil birçok yetenek, birçok güç vardır. Ancak  okullarımızda sanat  eğitimine yeterince önem verilmemektedir bir çok yetenek yanlış seçimlerden dolayı kaybolup gitmektedir. Bu nedenle Eğitimin İlk basamağı olan Okul öncesi eğitimde  bu keşfi yapmak çok önemlidir. Bu amaç doğrultusunda  sadece mesleki becerisi değil her anlamda yetkin ve çağı yakından takip edebilen yardımcı personele ihtiyaç duymaktayız.  İşte bu ihtiyaçlardan dolayı okul öncesi kurumlardaki  sanatsal uygulamaları AB üyesi bir ülkede yerinde görüp öğrencilerimizin bilgi ve tecrübelerinin arttırarak, yeniliklerin ülkemize transferini sağlayıp nitelikli öğrenciler yetiştirmek ve eğitim-öğretimde kaliteyi arttırmak amaçlanmaktadır.” Şeklinde konuştu.

 

            PROJENİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Projenin Amaçlarına değinen Aysel Gürbüzeli, Almanya'da yer alan çeşitli okul öncesi kurumlarını sanatsal alanda yaptıkları faaliyetleri görüp uygulamak, bu kurumların bilgi, beceri ve deneyimlerinden faydalanmaktır. Bilişsel öğrenme ilkesini temel alıp, deneme yanılma yöntemi ile öğrencilerimizin okul öncesi eğitim kurumlarındaki etkinliklere (resim,spor,müzik ve oyun etkinliği, vb)katılıp tecrübe edinmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimizin,Almanya'da okul öncesi ve çocuk gelişimi alanında eğitim veren kurumları yerinde izleyerek deneyim kazanmalarına katkıda bulunmaktır.Öğrencilerimizin, Almanya'da mesleki ve teknik eğitim veren kurumlardaki öğrencilerle bilgi alışverişi yapmalarını  sağlamaktır. Toplam kalite yönteminden yola çıkarak öğrencilerimizin grubun parçası olmalarının ve ekip çalışmasının önemini kavramalarını sağlamaktır. Öğrencilerimizin, farklı kültürleri tanımasına fırsat vererek, ulusal kültürün bireyin davranışlarını nasıl etkilediğini birebir görmelerini sağlamaktır. Yeni dil öğrenmenin önemini kavratmak ve bu konuda onları teşvik etmektir.” Şeklinde konuşarak Proje Sonucu Öğrenci ve eğitimcilere F+U Sachsen gGmbH Sertifikası, Staj Muafiyet Belgesi, Sarıçam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından katılım belgesi verileceğini kaydetti.

BAŞARILAR DİLEDİ

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyhan  Çelik ise söz kon usu projenin  çok olumlu olduğunu , öğrencilerin sosyal yaşantısına ve eğitimine katkı sağlayacağını ifade etti. Seyhan Çelik, “Sizlere başarılar diliyorum.” Dedi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.