ENHANCER Projesi Kapsamında İlk Hibe Programı İmza Töreni Gerçekleştirildi
HKÜ, AB’den Fon Almaya Hak Kazandı
Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonuyla yürütülen ENHANCER projesi kapsamındaki ilk hibe programının imza töreni gerçekleştirildi.
Türkiye’de geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin, geçim kaynağı ve istihdam imkânları aracılığıyla, ev sahibi topluluklara katılımına katkıda bulunmayı hedefleyen Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi kapsamında düzenlenen imza töreni, pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen toplantı ile yapıldı.
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesinde gerçekleşen imza törenine: Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut ve ICMPD Bati Balkanlar ve Türkiye Bölge Koordinatörü Tamer Kılıç ile hibe başvurusunda bulunarak fon almaya hak kazanan diğer kurumların temsilcileri katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Batı Balkanlar ve Türkiye Koordinatörü Tamer Kılıç, ENHANCER projesine ilişkin detaylı bilgi paylaşımında bulundu.
Proje süresi 18 Ay, Bütçe Yaklaşık 280 bin Euro
Açılış konuşmalarının ardından hibe almaya hak kazanan kurumlar, projelerini anlatan sunumlarını katılımcılarla paylaştı. Gaziantep’te hibe desteği almaya hak kazanan kurumlar arasında yer alan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) bünyesinde faaliyet gösteren “Kalyon Garaj Girişimcilik ve Prototipleme Merkezi”nin alt yapısını güçlendirecek bir projeye imza attı.
ENHANCER projesi kapsamındaki ilk hibe programının imza töreninde proje hakkında bilgi veren HKÜ Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) Koordinatörü Cengiz Helvacıkara: “Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve sanayi işletmelerimizin daha inovatif ürünler geliştirmeleri, ayrıca üniversitedeki teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesi anlamında hali hazırda çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile İpekyolu Kalkınma Ajansımızın mali desteği ile de kurduğumuz, Kalyon Garaj Girişimcilik ve Prototipleme Merkezinin faaliyetlerini daha da ileri aşamaya götürmek üzere bir proje kurguladık. Projemizin genel amacı, Türk ve Suriyeli girişimciler ile KOBİ’lerimizin yeni ürünler geliştirmelerini destekleyecek, sürdürülebilir bir köprü mekanizması kurmak ve bu mekanizmada çıkacak ürünlerin ticarileşmesini sağlamak” diyerek proje ilinin Gaziantep, proje süresinin 18 ay ve proje bütçesinin ise yaklaşık 280 bin Euro olduğunu ifade etti.
Organizasyonda, proje sunumların ardından hibe almaya hak kazanan kurum yetkilileri ile ICMPD arasında Başarı Sertifikaları imzalandı. İmza Töreni’nde konuşma yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak girişimcilik ekosistemini güçlendirmek için her türlü enstrümanlarımızla çalıştık ve tüm gücümüzle çalışmaya da devam edeceğiz. Bize bu fırsatı veren Avrupa Birliği Delegasyonuna da teşekkür ederiz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.