En sevgili anılacak...

En sevgili anılacak...
Müminler, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyayı şereflendirdiği bu geceyi ibadetle ve duayla geçirecek. Mevlid Kandili'nde camilerde mevlid okutulacak.İslam...



Müminler, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyayı şereflendirdiği bu geceyi ibadetle ve duayla geçirecek. Mevlid Kandili'nde camilerde mevlid okutulacak.
İslam âlemi bu gece Mevlid Kandili'ni idrak edecek. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğduğu bu günün gecesinde müminler ellerini huzur ve barış için semaya kaldıracak. Müminlerin doldurduğu camilerde Kur'an-ı Kerim okunup, Peygamber Efendimiz zikredilecek.

ÂLEMLERE GÖNDERİLEN RAHMET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda Mevlid Kandili'nin bütün insanlığın yüreğinde muhtaç olunan manevi ışığa dönüşmesini Allah'tan niyaz ettiğini ifade etti. Mevlid Kandili'nin ülkeye, millete ve bütün insanlığa huzur, bereket getirmesini temenni eden Görmez, açıklamasında Peygamberimiz'i anlatan en güzel kavramın rahmet olduğunu vurguladı. Kur'an-ı Kerim'de geçen ve Resul-i Ekrem'e hitaben "Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik" diyen ayeti hatırlatan Görmez, Peygamberimiz'in de kendisinin rahmet peygamberi olduğunu ve bu rahmeti yeryüzünde egemen kılmak için her türlü sıkıntı ve meşakkate katlanmaya razı olduğunu vurguladı.

MERHAMET SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

Prof. Görmez, 2011 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana başlığının ise 'Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi' olarak belirlendiğini açıkladı. Görmez, "Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde merhameti toplumumuzun gündemine taşımak, şefkati duygu dünyasından eylem boyutuna geçirebilmenin yollarını konuşmak, 'ancak yeryüzündekilerle merhamete dayalı bir ilişki tarzı geliştiren kimsenin Rahmân'ın merhametine kavuşabileceği' konusunda bilinç oluşturmak, kısacası Hz. Peygamber'in (sav) izinde fiilî bir merhamet seferberliğinin başlatılması hedeflenmektedir. Böylelikle televizyon ekranlarından bilgisayar oyunlarına, anne-baba-evlat üçgeninden eşler arası iletişime, siyasetten sanata, spordan eğitime hayatın her alanında şiddetin en acı örnekleriyle yüzleşmek durumunda kalan insanımız için nübüvvetin merhamet pınarına başvurulacak; kirlenen gönüller arınacak, merhameti okulda, evde, iş yerinde, çarşıda, sokakta kısacası hayat nerede devam ediyorsa orada hakim kılacak şekilde eğitim sürecine dâhil etmenin gereği ve imkânı tartışılacak ve bu çerçevede çabalara zemin hazırlanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinizi terbi ediyor, Sevgili Peygamberimiz'in (sav) doğum günü münasebetiyle, başta ülkemiz ve İslam dünyası olmak üzere tüm insanlığın Rahmet Peygamberi'nin (sav) rahmet yüklü mesajlarından nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ'dan niyaz ediyorum" diye konuştu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.