En iyisi 'Celal Tan ve ailesi'

En iyisi 'Celal Tan ve ailesi'
 18. Altın Koza Film Festivali dün gece Adana Merkez Park Amfi Tiyatro'da yapılan ödül töreniyle sona erdi. Gecede, Onur Ünlü'nün yönettiği 'Celal...


 

18. Altın Koza Film Festivali dün gece Adana Merkez Park Amfi Tiyatro'da yapılan ödül töreniyle sona erdi. Gecede, Onur Ünlü'nün yönettiği 'Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi' en iyi film ödülüne layık görüldü. Film böylece 350 bin TL'lik rekor ödülün de sahibi oldu. Yarışmanın favorilerinden Özcan Alper'in yönettiği 'Gelecek Uzun Sürer' ise törenden Yılmaz Güney Ödülü dahil beş ödülle ayrıldı.

Adana Altın Koza Film Festivali'nin en iyisi "Celal Tan ve Ailesi" seçildi. Dün akşam Merkez Amfi Tiyatro'da düzenlenen ödül töreninde Altın Koza'yı, Onur Ünlü'nün yönettiği 'Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi' filmi aldı. Filmin tüm oyuncuları da jürinin bu yıl özel olarak verdiği 'oyunculuk toplu performans jüri özel ödülü'ne layık görüldü. Emekli anayasa profesörü Celal Tan ve ailesinin yaşadıklarını Onur Ünlü'nün bildik absürd tarzıyla anlatan film, festivalin en iyisi seçildi. İlk filmi 'Eylül' ile Cemil Ağacıklıoğlu'nun en iyi yönetmen ödülünü aldığı törende, Özcan Alper'in yönettiği 'Gelecek Uzun Sürer' filmi ise beş ödül alarak geceye damgasını vurdu.

En iyi erkek oyuncu ödülü Gelecek Uzun Sürer'deki rolüyle Durukan Ordu'ya giderken, en iyi kadın oyuncu ödülleri Görkem Yeltan ile Hatice Aslan arasında paylaşıldı. Senaryo ödülünü alan Onur Ünlü, "Kısa bir şey söylemek istiyorum." diyerek 'alışılmadık' bir şekilde sadece teşekkür edip ayrıldı. Jüri özel ödülünü açıklamak için sahneye çıkan jüri başkanı Derviş Zaim, "Türkiye bir yüzleşme süreci yaşıyor. Bunun tezahürlerini bu festivalde izledik. Jürinin Saklı Hayatlar, Simurg, Yurt filmlerini dikkate değer bulduğunu açıklamak isterim." dedi. Politik bir atmosferde geçen törende, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ödüllerindeki heyecanlı açıklamalar ve politik göndermeler, ana yarışmadaki büyüklerinin 'ödül cümlelerini' bastırdı. Sahneye çıkan gençler ödüllerini seyyar satıcılara, kısa filmcilere, tomruk işçilerine, Akkuyu nükleer santraline, dünya barışına, toplumun 'görünmeyen' insanlarına adayarak politik tavırlarını ortaya koydu. Yılmaz Güney Özel Ödülü'nü alan Özcan Alper, "Biz evlerimizde uyurken JİTEM 17 bin 500 insanı evlerinden alarak öldürdü. Ve maalesef devlet, halen onların yakınlarına kemiklerini bile çok görüyor. Bu ülkede hâlâ yaşayabileceksek, sanat yapıyoruz diyebileceksek bunlarla hesaplaşmamız lazım." sözleriyle alkış topladı.

En İyi Yönetmen dâhil dört ödülle listenin sürprizi 'Eylül' olurken; Beni Sev, Kadife, Mar, Saklı Hayatlar, Türk Pasaportu ve Yurt filmleri festivalden ödülsüz ayrıldı.

18. Adana Altın Koza Film Festivali Ödülleri

En İyi Film: Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi (Yönetmen: Onur Ünlü) En İyi Yönetmen: Cemil Ağacıkoğlu (Eylül) En İyi Senaryo: Onur Ünlü (Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi) En İyi Erkek Oyuncu: Durukan Ordu (Gelecek Uzun Sürer) En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Tuna Orhan (Memleket Meselesi) En İyi Kadın Oyuncu: Hatice Aslan (Vücut) ve Görkem Yeltan (Eylül) En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Şeyla Halis (Vücut) Umut Veren Genç Erkek Oyuncu: Hakan Kurtaş (Vücut) ve Gün Koper (Aşk ve Devrim) Umut Veren Genç Kadın Oyuncu: Deniz Denker (Aşk ve Devrim) En İyi Kurgu: Taner Sarf (Eylül) En İyi Sanat Yönetmeni: Adalı Aksoy (Aşk ve Devrim - Saklı Hayatlar) Jüri Oyunculuk Özel "Toplu Performans" Ödülü: Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi'nin oyuncuları En İyi Müzik: Mustafa Biber (Gelecek Uzun Sürer) En İyi Görüntü Yönetmeni: Feza Çaldıran (Gelecek Uzun Sürer) En İyi Ses Tasarımı: Burak Topalakçı (Kaybedenler Kulübü- Eylül) Jüri Özel Ödülü: Aşk ve Devrim (Yönetmen: Serkan Acar) Adana İzleyici Jürisi Ödülü: Simurg (Yönetmen: Ruhi Karadağ) Yılmaz Güney Ödülü: Gelecek Uzun Sürer (Yönetmen: Özcan Alper) SİYAD En İyi Film Ödülü: Gelecek Uzun Sürer (Yönetmen: Özcan Alper)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.