En fazla umre ziyareti yapan ilimiz...

En fazla umre ziyareti yapan ilimiz...
Hac kurası sebebiyle Kutsal topraklara gidemeyen vatandaşlarımız çareyi umre umre yapmakla buluyor. Antalya'dan Umre'ye giden kişi sayısı geçen yıla...



Hac kurası sebebiyle Kutsal topraklara gidemeyen vatandaşlarımız çareyi umre umre yapmakla buluyor.

 

Antalya'dan Umre'ye giden kişi sayısı geçen yıla göre yüzde 35 arttı. Antalya bu yıl 3 bin 952 kişi ile Umreye en çok insan gönderen il oldu.

Müftü
Mahmut Yeleser, 2011'in ilk 8 ayında Diyanet tarafından 4 tip olmak üzere 7, 14, 20, 28 günlük olmak üzere 4 tip umre programı yapıldığını söyledi. Müftü Yeleser, ?Önemli günlerde gitmek isteyen olduğu zaman 1 haftalık turlarla götürüyoruz. Regaip ya da miraç gibi hangisine gideceğini vatandaş seçiyor ona göre turlarla götürüyoruz.? diye konuştu.

Hacca giden kişi sayısının artmasını bu ibadetin güzel anlatılması, Diyanet organizasyonlarının başarılı yapılması ve vatandaşın arttan maddi imkanlarına bağlı olduğunu vurgulayan Yeleser, "Halkın dini konularda aydınlatılmasının başvuruların artmasında en büyük etken. Yine erken yaşta gidenlerin sayısının arttı. etkenlerinden biri. Gençlerimiz yaşlılığı beklemeden erken yaşta gidenlerin sayısı artmaktadır." diye konuştu.


Miraç, Regaip, Mevlit Kandili ve Kadir Gece'si gibi önemli günlerde kutsal toprakalrda bulunmak isteyen vatandaş sayısında talebin arttığını belirten Asterix Tour Hac ve Umre Sorumlusu Ercüment Çetin de başvurular arasına Kadir Gecesi'nde özellikle oraya gitmek isteyen insanlar olduğunu söyledi. Kısa bir dönem içerisinde
hac vazifesini yerine getirmek isteyen insanlar ın olduğunu vurgulayan Çetin, ?Beraat gecesinde oradaydık. Kadir gecesinde 11 kişilik bir ekibi oraya götürüp getirdik. Kandillerde başvuru sayısı çok artıyor.? dedi.

Hacca giden sayısının artmasının Türkiye?nin artık fakir değil zengin bir
ülke olduğunu söyleyen Çetin, şöyle devam etti: ?Devlet fakir olsa da halk zengin. Türkiye?deki gelişmişliği umre ziyaretlerindeki artışla görebiliriz. Tamamıyla maddiyatla alakalı bir şey gezmeye giden insanlarda parası olan gezmeye gider."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.