Emin Kuz AYM üyesi oldu

Emin Kuz AYM üyesi oldu
Cumhurbaşkanı Gül, Emin Kuz'u Anayasa Mahkemesi üyeliğine atadı.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevini...


Cumhurbaşkanı Gül, Emin Kuz'u Anayasa Mahkemesi üyeliğine atadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Emin Kuz'u Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine atadı. Kuz, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Fulya Kantarcıoğlu'nun yaş haddinden emekli olmasıyla boşalan Yüksek Mahkeme üyeliği görevini yürütecek.

EMİN KUZ KİMDİR?

Gül'ün kurmayları arasında yer alan Kuz, 1959 yılında Ankara'da dünyaya geldi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Kuz, aynı fakültede 1982 yılında yüksek lisans öğrenimini tamamladı. Kuz, 1982 yılında Ankara hakim adayı olarak göreve başladı. 1984 yılında ise Isparta hakimi olarak atandı.

1986 yılında Başbakanlık uzman yardımcılığı sınavını kazanarak girdiği Başbakanlık'ta, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü'nde uzman yardımcısı ve uzman olarak çalıştı. Kuz, aynı Genel Müdürlükte 2003 yılına kadar daire başkanı olarak görev yaptı. Başbakanlık Başmüşavirliği görevini de yürüten Kuz, 2005'te YÖK üyeliği de yaptı. Kuz, daha sonra Cumhurbaşkanı Gül tarafından Köşk'te görevlendirilmişti.

KAPATMA KARARLARINDA İMZASI VARDI

RP ve SP'nin kapatılmasının istendiği Anayasa Mahkemesi kararlarında imzası bulunan Fulya Kantarcıoğlu, AK Parti'nin de kapatılmasını isteyen üyeler arasındaydı. 17 Şubat'ta emekli olan Kantarcıoğlu, Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay döneminde Süleyman Demirel tarafından AYM'ye üye olarak seçilmişti.

GÖKHAN ÖZDAĞ - BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.