Emel Yuvalı: “Misyonumuz; İnsanlığın anlam ve değer dünyasına ışık tutmaktır..”
Emel Yuvalı: “Misyonumuz; İnsanlığın anlam ve değer dünyasına ışık tutmaktır..”
Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezinde, Bu hafta TDV Adana KAGEM Şube Müdürü Emel Yuvalı, "Sosyal Açıdan Kadın, Aile ve Gençlik Merkezleri" konulu konferans verdi.
Kadın Aile ve Gençlik Merkezi yani KAGEM TDV nın kuruluşu olup vakfın planlaması doğrultusunda faaliyetleri Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezinde anlatıldı..
- Emel Yuvalı: “Misyonumuz; İnsanlığın anlam ve değer dünyasına ışık tutmaktır..”
- WEB TV ADANAPOST - Yuvalı: “Misyonumuz; İnsanlığın anlam ve değer dünyasına ışık tutmaktır..”
Prof.Dr. Gözde Ramazanoğlu:
“Kadın Aile ve Gençlik Merkezi, TDV Adana KAGEM toplumsal sorunların çözümüne yönelik kalıcı ve süreklilik arz eden projeler hazırlamakta ve hayata geçirmeye gayret etmektedir..”dedi.
TDV Adana KAGEM Şube Müdürü Emel Yuvalı:
“Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezinde, bugün Sosyal Açıdan Kadın Aile ve Gençliği konuşalım istedik,
İyiliğin egemen olması için, ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde dini sosyal ve kültürel alanlarda hayatın her yönünü kuşatan çalışmalar yürüten TDV 13 Mart 1975 tarihinde kurulmuştur.
Kadın Aile ve Gençlik Merkezi yani KAGEM TDV nın kuruluşu olup vakfın planlaması doğrultusunda faaliyetlerini yürütmektedir. Bu nedenle KAGEM istikamet dayanağını TDV den almaktadır.
Kısaca Misyon ve Vizyonumuz; İnsanlığın anlam ve değer dünyasına ışık tutmaktır. Toplumsal yapının bilgi ve değerler ekseninde güçlendirilmesi için çalışan ulusal/ uluslararası nitelikte öncü bir kurum olmaktır.
KAGEM işleyişi istikamet doğrultusunda birleştiricilik tarafsızlık ve toplumsal hizmet ilkelerine dayanmaktadır.
KAGEMin önemli unsurlarından bir diğeri ise gönüllülüktür. KAGEM gönüllüleri kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde olmayı önemsemektedir.
İhtiyaç duyulan alanlarda toplumsal yapının güçlenmesine yönelik farkındalık ve bilinç oluşturmak üzere, süreli ve kalıcı projeler üretip ,ürettiği projeleri gerek kendi bünyesinde gerekse kamu kurum ve kuruluşları STK lar ile işbirliği içerisinde hayata geçirmek KAGEM in çalışma alanlarından biridir.
Toplumun kültürel hayatına destek olmak..
Hizmet Politikası olarak amacımız;
-Toplumu sarih bilgiyle buluşturmaktır.
-Günlük gelişmelere göre istikamet değiştirmek kabul edilemez.!Ve Yerel ihtiyaçlara hizmet etmek esastır.
KAGEM in stratejik amaçları içerisinde; Toplumun kültürel hayatına destek olmak yani bu bağlamda Kamu kuruluşları STK lar ve Üniversitelerle koordinasyonu artırarak ortak projeler oluşturmaktayız.
Toplumsal sorunların çözümüne yönelik kalıcı ve süreklilik arzeden projeler hazırlamakta ve hayata geçirmeye gayret etmekteyiz.
-Toplumun gelişmesine eğitim faaliyetleri yoluyla katkıda bulunmak ve bu hizmetleri toplumda yaygın hale getirmek.
Temel islam ilimleri başta olmak üzere, düşünce-felsefe -edebiyat ve sanat gibi alanlarda toplumun bilgi düzeyine katkı sağlayacak, arttıracak çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz.
KAGEM Toplumu ayrıştıran her türlü kategorik yönelim ve eğilimlerden uzaktır..
KAGEM Toplumu ayrıştıran her türlü kategorik yönelim ve eğilimlerin uzağında durmaya, toplumsal sorunların tespit ve çözümüne yönelik etkili, kalıcı ve süreklilik arzeden çalışmaları alanında yetkin olan akademisyen entelektüel ve uzmanların bilgi birikimlerinden faydalanarak geçmiş ve gelecek arasında sağlam köprüler kurmayı hedeflemektedir.
Oluşturulan Sosyal Sorumluluk Projelerini hayata geçirmek ve toplumun temel taşı olan Aile Yapısını güçlendirmek gayesini taşımaktayız.
Bütün bu çalışma alanlarında cinsiyet, yaş, ve eğitim düzeyi gibi farklılıkların dikkate alındığı insan merkezli bir bakış açısı ile hareket etmekteyiz.
Büyük bir özveri ve heyecanla yapılan güzel işleri özet ile; "ilim düşünce ve fikir bağlamında"
Eğitim-akademi, kültür-sanat ve sosyal projeler başlıkları altında toplamaktayız.
"Yeryüzünde iyiliği yerleştirmek, egemen kılmak"
Önceliğimiz toplumsal gelişimi esas almaktadır. Gönüllü ağımız KAGEM in uzun vadeli varlığının temel taşlarındandır.
Dolayısıyla geniş ve nitelikli bir gönüllü ağı oluşturmak ve aktif katılımı sağlamak durumundayız.
Daima "Yeryüzünde iyiliği yerleştirmek, egemen kılmak" gayreti içerisinde olarak bunu kendimize düstur edinmekteyiz.
Şuan Bünyemizde; Unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel Türk-İslam Sanatlarının gelecek nesillere aktarılması-tanıtılması amacıyla atölye çalışmaları yapılmaktadır. Bunun yanı sıra eğitim ve kültür çalışmalarımızda mevcut bulunmaktadır.
Kitap Okuma ve Tahlil Etme Grupları kurarak; Evreni, hayatı ve insanı anlamak için okumak ve üzerine tahlil yaparak farklı perspektifler yakalamayı hedeflemekteyiz.
Kısacası; hepimiz hakikati arıyoruz. Hakikate giden yol bazen bir ayetten bazen bir hadisten bazende sorunları, hayatımızdaki hataları fark edip çözüme kavuşturmaktan geçiyor. İşte bu alanda yetkin akademisyen ve hocalarımız ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, değişen dünya ve değişen insan arasında köprü kurarak hayata dair anlam arayışlarına yeni kapılar açmaya vesile olmaktadır.
Her Yıl içindeki coşku ve enerjiden bir şey eksiltmeden hedefleri gerçekleştirme hususunda azmini çoğaltan KAGEM vizyoner yapısı ile söz konusu çalışmalarını geliştirmek ve daha ileriye taşıma gayretini sürdürmektedir.
Katılım sağladığınz ve itina ile dinlediğiniz teşekkür eder,
Ayrıca 24 Nisan Çarşamba günü Ramazanoğlu Medresesinde düzenlenecek bünyemizde bulunan atolyelerde yapılan çalışmaların sergileneceği yılsonu etkinliğimizde sizleri de görmekten mutluluk duyarız bu vesile ile davet etmek istiyorum.
Bizlere bu fırsatı sunduğu için sizlerle bizi buluşturduğu için kıymetli Prof.Dr. Gözde Ramazanoğlu hocama huzurlarınızda teşekkür ederim.”dedi.
Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde ki konferans sonrası, çay ve pasta ikramından sonra aile resmi çekilerek program sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.