"Eleştirmek yerine alkışlamak gerekir"

"Eleştirmek yerine alkışlamak gerekir"
?İnternete sansür getiriliyor' eleştirilerine taslağı hazırlayanlardan AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar yanıt verdi. Ünüvar, teklifin alkışlanması...


?İnternete sansür getiriliyor' eleştirilerine taslağı hazırlayanlardan AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar yanıt verdi. Ünüvar, teklifin alkışlanması gerektiğini söyledi.

 

İnternete yeni düzenlemeler getiren taslağı hazırlayan isimler arasında yer alan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar teklifin sansür getirmediğini söyledi. Akşam'a açıklamalar yapan Ünüvar, ?Bu teklifi alkışlamaları lazım ama ya bunu bilmiyorlar, ya biz tam anlatamıyoruz" dedi. Teklifin özel hayatın korunmasını saylayacağını belirten Ünüvar,?Yapılan şey şudur; kişilerin özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği durumlarda insanlara bir yol haritası belirleniyor. Şu anda bir boşluk var. Kişi nereye, nasıl başvuracağını bilemiyor? dedi.

KİŞİ YA DA YAKINI ŞİKAYET ETMELİ

Ünüvar, yeni düzenlemeyi de ?Kişi 'Benim hakkımda çıkan haber veya görüntü özel hayatımın gizliliğini ihlal ediyor' diyecek. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) ya da Erişim Sağlayıcılar Birliği'ne başvurabilecek. TİB Başkanı, özel hayatın gizliliğinin ihlali halinde, kişi veya yakınının başvurusu üzerine devreye girebilecek? diye anlattı. 'URL içeriği engellenince bizim sansür geliyor' eleştirisini de yanıtlayan Ünüvar, ?Halbuki tam tersi. İhlal ediyorsa sadece URL içeriği engellenmiş olacak. IP üzerinden engelleme asıl sansür? dedi.

TRAFİK BİLGİSİ SAKLANIYOR

Kamuoyunda internette ne yaptığımız kayıt altına alınacak şeklindeki yanlış anlamayı da düzelten Ünüvar, ?Aslında AB'nin bir direktifi var. O direktifte 6 aydan, 2 yıla kadar bir takım trafik bilgilerinin saklanması var. İçerik bilgisini değil, trafik bilgisini saklıyor. Bir kişinin günde kaç GB'lık film indirdiği bilgisi değil, sadece trafikteki bilgileri saklamış oluyor? ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİN KONTROLÜ SÖZ KONUSU DEĞİL

Türkiye'de 196 erişim sağlayıcı şirket olduğunu belirten Ünüvar, Erişim Sağlayıcıları Birliği kurulacağını belirtti. İnternet üzerinde hükümetin kontrolünün söz konusu olmadığının altını çizen Ünüvar, ?Teklifi baştan sona okursanız hükümetin kontrolüyle ilgili en küçük bir kelimenin olmadığını görürsünüz? dedi. Mevcut uygulamada internet ortamında yapılan yayınlarla ilgili hapis cezası da kaldırılıyor. Ünüvar, hapis yerine para cezasının geldiğini de sözlerine ekledi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.