Ekşi'den tutuklu gazeteciler için öneri?

Ekşi'den tutuklu gazeteciler için öneri?
CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, "gazetecilik" eylemi içinde kalan yasa ihlallerine "hapis" cezası yerine "para cezası" verilmesi için yasa önerisi verdi.CHP...



CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, "gazetecilik" eylemi içinde kalan yasa ihlallerine "hapis" cezası yerine "para cezası" verilmesi için yasa önerisi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, TBMM Başkanlığı?na, Türk Ceza Yasasının Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi?ni sundu.

Ekşi, önerisinde Türk Ceza Yasasının 132?nci, 133?üncü, 134?üncü, 285?inci, 288?inci maddelerinin değiştirilmesi, 327, 329, 334 ve 336?nci maddelerinin de yürürlükten kaldırılmasını önerdi.

Önerisi hakkında bilgi veren Ekşi, önerisinin ?gazetecilik? işlevinden ayrılmamasına rağmen yasaları ihlal ettiği iddiasıyla yargılanıp mahkûm olanlara, ?hapis? yerine ?para cezası? verilmesini öngördüğünü söyledi. Ekşi, şöyle dedi:

?Ülkemizdeki basının ?gazetecilerin- ne kadar ağır bir baskı ortamında görev yapmakta olduğunu duymayan ve siyasi iktidarı bu nedenle kınamayan hemen hiçbir uluslararası kuruluş ve aklı başında devlet adamı kalmadı. Adımız ?dünyanın en büyük gazeteci hapishanesine? çıktı. Öneri ?gazetecilik? eylemi içinde kalan yasa ihlallerine ?hapis? cezası yerine ?para cezası? verilmesini öngörüyor.

Öneri kabul edilirse mahkeme, yürürlükteki hükümlere göre ?1 yıl hapis? cezası yerine ?Bin gün adli para cezası? verebilecek. Böylece hapishaneleri gazeteciler tarafından doldurulmuş Türkiye imajı silinecek.?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.