'Ekonomideki büyüme eğilimi sürüyor'

'Ekonomideki büyüme eğilimi sürüyor'
 Başbakan Yardımcısı Yılmaz, finansal kesimin ve özel sektörün risklerinin iyi yönetiminin, makroekonomik istikrarı desteklemeye devam ettiğini,...

 

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, finansal kesimin ve özel sektörün risklerinin iyi yönetiminin, makroekonomik istikrarı desteklemeye devam ettiğini, Türkiye ekonomisinin büyüme eğilimini sürdürdüğünü bildirdi.

 

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) rakamlarını değerlendirdi.

 

GSYH'nin ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre reel olarak yüzde 3,8 ile beklentilerin üzerinde artış gösterdiğine dikkati çeken Yılmaz, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış büyüme hızında ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,3 artış gerçekleştiğinin altını çizdi.

 

Böylece Türkiye ekonomisinin 2009 yılı son çeyreğinden itibaren sürdürdüğü kesintisiz büyüme sürecine, 2015 yılı ikinci çeyreğinde de devam ettiğini belirten Yılmaz, "Dünya ekonomilerinde ABD, Çin, Hindistan hariç sınırlı büyüme hızları söz konusudur. Avro alanında birçok ülkede büyüme hızları ikinci çeyrek için bu seviyenin oldukça gerisindedir" ifadesini kullandı.

 

Yılmaz, 2009 sonundan itibaren Türkiye ekonomisinin gösterdiği büyüme performansının iş gücü göstergelerine olumlu yansıdığını ifade ederek, 2009 yılı Nisan ayından itibaren yaratılan ilave istihdamın 6 milyon 512 bin kişiye ulaştığını belirtti.

 

Son dönemde finansal piyasalarda yaşanan dalgalanmalara rağmen, Türkiye ekonomisinin beklentilerin üzerinde büyümeye ve istihdam yaratmaya devam ettiğinin altını çizen Yılmaz, şunları kaydetti:

 

"2015 yılı ikinci çeyreğinde ise geçen yılın aynı dönemine göre 534 bin kişiye ilave istihdam sağlanmıştır. Yaratılan istihdama rağmen, artan iş gücüne katılım oranı sonucunda, 2015 yılı ikinci çeyreğinde işsizlik oranında geçen yılın aynı dönemine göre artış görülmüştür. Küresel konjonktürün dalgalı seyrine rağmen, kamu borç yükünde ve yapısında sağlanmış olan iyileşme ile finansal kesimin ve özel sektörün risklerinin iyi yönetimi, makroekonomik istikrarı desteklemeye devam etmiş ve Türkiye ekonomisi büyüme eğilimini sürdürmüştür."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.