GED Başkanı Esra Özden: Yapay zekânın ‘organik zekâsı’ olmalısınız
Uluslararası gençlik organizasyonu AIESEC’in Adana Şubesi tarafından gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Kariyer Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan GED Başkanı Esra Özden, üniversiteli gençlere yapay zekânın önce okuryazarı sonra ‘oyun kurucusu olun’ önerisi geldi.
Özden, 5 yıl sonra birçok mesleğin yapay zekâyla icra edileceğini belirterek, “Hangi alanda olursanız olun hangi yaşta olursanız olun yapay zekaya yönelin. Yapay zekânın sadece kullanıcısı olunmasından bahsetmiyorum. Yapay zekanın organik zekâlarına ihtiyacımız var. Alanın oyuncusu değil, oyun kurucusu olmak zorundayız. İntegralin müfredattan çıkarıldığı bir dönemde bu kolay olmayacak ama moralimizi bozmadan bu alanda yükselmeliyiz. Türkiye, yapay zekâ alanında şu an 160 ülkenin 47’incisi. Bu alanda 47’inci olarak 10 büyük ekonomi arasında olabilmek mümkün değil. Yapay zekâ okuryazarlığıyla başlayın. Makine mühendisiyseniz de işletmeciyseniz de tıp eğitimi de almış olsanız yapay zekânın organik zekâsı olmalısınız. Çünkü önümüzdeki 5 yılda mevcut işlerin ya da iş yapış şekillerinin üçte biri ortadan kalkmış, yerini yapay zekâ almış olacak” dedi.
Şirket Yöneticileri Deneyim Paylaştı
GED Başkanı Esra Özden’in kariyer planlamasında girişimcilik, gelecekte belirsizliği yönetme, dünya ve Türkiye’de girişimcilik konularında gerçekleştirdiği sunumun ardından Beta Enerji Pazarlama Müdürü Murat Erdoğan, Temsa Sürdürülebilirlik Müdürü Kerem İpek, Petka Kurucu Ortağı Mehmet Yüksel de genç üniversitelilerle tecrübelerini paylaştı.
AIESEC Adana Başkanı Berke Mortepe’nin AIESEC fırsatları konusunda bilgi verdiği Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Kariyer Zirvesi’ üniversiteli gençlerin yoğun ilgisini gördü.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.