Eker: Gıdada dünya standartlarını yakaladık

Eker: Gıdada dünya standartlarını yakaladık
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin gıda teknolojisi ve üretimi alanında dünya standartlarını yakaladığını belirtti.Bakanlıktan...



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin gıda teknolojisi ve üretimi alanında dünya standartlarını yakaladığını belirtti.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeosu Expo 2012 etkinlikleri kapsamında Güney Kore'de bulunan Bakan Eker, Güney Kore Gıda, Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanı Suh Kyu Yong'u ziyaret etti.

Eker, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarımsal üretimde ihracatçı konumda olduğunu belirterek, Güney Kore'ye tarımsal ürün satışının istenen seviyede olmadığı ve bu konuda çalışmaların hızlandırılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye ile Güney Kore'nin geçmişe dayalı köklü birliktelikleri bulunduğuna işaret eden Eker, söz konusu siyasi ilişkilerin tarımsal işbirliğine de yansıtılması gerektiğini vurguladı.

Güney Kore'nin ihtiyacı olan gıda ürünlerinin Türkiye'den temini konusunda işbirliğine hazır olduklarını belirten Eker, ''Türkiye gıda teknolojisi ve üretimi alanında dünya standartlarını yakalamıştır. Türkiye'nin gıda sektöründe geldiği noktayı görmeniz ve ikili işbirliği anlaşması imzalamak için sizi ülkeme davet ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Eker, ayrıca teması ''sağlık'' olan 2020 Expo için İzmir'in aday olduğunu ifade ederek, oylama aşamasında Güney Kore'nin desteğini beklediklerini kaydetti.

Güney Kore Gıda, Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanı Suh Kyu Yong da Türkiye'yi her zaman stratejik ortak olarak gördüklerini, en kısa zamanda Türkiye'ye gelerek iki ülke arasındaki işbirliğini daha ileri düzeye taşımak istediklerini bildirdi.

Türkiye ve Güney Kore arasında mutabakata varılan ''Serbest Ticaret Anlaşması'' altında ''malların ticareti anlaşmasının'' yürürlüğe girmesiyle ikili ticaretin daha sağlam bir zemine oturacağına işaret eden Yong, ''O zaman sizin de sözünü ettiğiniz ticari ilişkilerimiz arzu edilen hacmi yakalayacaktır'' dedi.

Kaynak: Haber 7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.